Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Hoda Hamdaoui: Ik word heel blij van kunst en cultuur!

Hoda Hamdaoui (34 jaar) is nog maar net aan de slag als Cultuurscout, maar barst nu al van het enthousiasme om haar steentje bij te dragen aan de kunst- en culturele evenementen in Kralingen-Crooswijk! De Utrechtse van Marokkaanse afkomst heeft al een rondleiding achter de rug in de wijken Kralingen en Crooswijk. Nu staat ze te popelen om ook wegwijs gemaakt te worden in de wijken Rubroek, De Esch en Struisenburg: Als mensen me willen uitnodigen om een middag met hen op pad te gaan in deze wijken, heel graag! Ze kunnen me altijd bellen of mailen.

Hoda Hamdaoui mag dan relatief nieuw zijn in Rotterdam, Ik kende de stad alleen van het leuke winkelen en het Rotterdams filmfestival, ze heeft nu al in de gaten dat het hier bruist van de creatieve ideeën. In Rotterdam en zeker in Kralingen-Crooswijk is al veel te doen. Maar ik weet dat er nog meer creatieve mensen zijn. Nu moeten zij alleen nog enthousiast worden gemaakt om iets met hun ideeën te gaan doen, vertelt Hoda Hamdaoui, Ik kan mensen helpen met advies, of hen koppelen aan kunstenaars en culturele instellingen. Ook kan ik helpen met het zoeken naar een geschikte locatie voor een tentoonstelling.

Cultuurscout Hoda Hamdaoui verkent het culturele landschap van Kralingen-Crooswijk. Hier staat ze op de Koeweide waar zondag 24 mei opnieuw het festival Van Smartlap tot Opera zal plaatsvinden.

Veel ervaring

De Cultuurscout heeft tijdens haar studie Cultureel en Maatschappelijke Vorming (CMV) veel ervaring opgedaan op het gebied van kunst en cultuur. Verder is zij coördinator geweest bij de Utrechtse Stichting debatcentrum Tumult en heeft zij projecten geleid bij diverse milieuorganisaties. Daarbij richtte zij zich met name op het vergroten van etnische diversiteit. De functie van Cultuurscout trekt haar met name omdat zij daarin veel van haar ervaring kwijt kan. Ook kan zij in haar nieuwe baan met mooie dingen bezig zijn. Ik word namelijk heel blij van kunst en cultuur! En de projecten die nu in Kralingen-Crooswijk lopen, zijn hartstikke leuk, vertelt Hoda Hamdaoui.

Uitdaging

Ze ziet het als een uitdaging om de bestaande festivals zoals Van Smartlap tot Opera en Luistervinken aan de Plas te begeleiden. Ook kijkt zij er naar uit om de organisaties van nieuwe projecten, zoals de Jamin werkgroep, te adviseren en begeleiden. Ook wil zij letterlijk meer puntjes op de digitale Culturele Kaart krijgen (www.culturelekaartrotterdam.nl). Extra aandacht zal zij geven aan etnische diversiteit en jongereninitiatieven. Wat dat betreft komt het goed uit dat Rotterdam dit jaar is uitgeroepen tot eerste Jongerenhoofdstad van Europa!

Contactgegevens

Hoda Hamdaoui is van maandag tot en met donderdag te bereiken via (010) 2060 854. Mocht je haar telefonisch niet te pakken krijgen, stuur dan een mail naar h.hamdaoui@kc.rotterdam.nl Ze mailt je dan zo snel mogelijk terug.