Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Cultuurscout Hoda Hamdaoui van start in Kralingen-Crooswijk

De inwoners van Kralingen-Crooswijk nemen, in vergelijking met andere deelgemeenten, vaak deel aan culturele evenementen. Dat het kunst- en cultuurbeleid van de deelgemeente haar vruchten afwerpt, blijkt uit het rapport Cultuurparticipatie van Rotterdammers 2007 van het Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS). Daarom kiest het dagelijks bestuur ervoor om ook in 2009 een Cultuurscout in te zetten in Kralingen-Crooswijk.

Hoda Hamdaoui is per 1 februari j.l. de nieuwe Cultuurscout van de deelgemeente. Zij volgt Margot van Asseldonk op, die directeur is geworden van de Stichting Nieuwe Rotterdamse Cultuur, de werkgever van alle Cultuurscouts in Rotterdam. Dit jaar staan er weer veel spectaculaire activiteiten op het programma in onze deelgemeente. Ik denk daarbij aan het jongerenjaar en toppers zoals Van Smartlap tot Opera, Luistervinken en het Slag bij Waterloo Festival. Ik heb er alle vertrouwen in dat Hoda Hamdaoui de juiste persoon is om ondersteuning te bieden bij deze en andere evenementen. Haar enthousiasme werkt in elk geval aanstekelijk!, aldus portefeuillehouder Michel de Visser.

Hoda Hamdaoui levert met haar werk een belangrijke bijdrage aan de uitvoering van het kunst- en cultuurbeleid van de deelgemeente. Zo brengt de Cultuurscout kunst en cultuur dichter bij de inwoners van Kralingen-Crooswijk. Ook ondersteunt zij culturele initiatieven van kunstenaars, instelling en bewoners en is zij betrokken bij de organisatie van activiteiten in Het Lokaal Cultuur Centrum De Tamboer.