Politie Rotterdam Rijnmond


* MAN AANGEHOUDEN NA BEDREIGING MET HAKBIJL

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft maandagmiddag 23 februari omstreeks kwart over één op het Rijkeeplein een 54-jarige man uit Spijkenisse aangehouden voor bedreiging. Naar aanleiding van een verkeerssituatie op de Othelloweg bedreigde de Spijkenisser een 37-jarige man uit Rotterdam met een hakbijl. Gealarmeerde politiemedewerkers stelden onmiddellijk een onderzoek in en hielden de verdachte aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De bijl werd in beslag genomen. De politie onderzoek de zaak.


* CONTROLES IN HET CENTRUM
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft in samenwerking met diverse organisaties twee controles uitgevoerd in het centrum van Rotterdam. Het doel van de eerste controle was het voorkomen en bestrijden van de tewerkstelling van illegalen op de markt en het tegengaan van oneerlijke concurrentie. Op dinsdag van half tien tot half elf is de actie naast de politie ondermeer uitgevoerd de Vreemdelingendienst, Marktmeesters, gemeentelijk interventieteam, Voedsel- en Warenautoriteit, Arbeidsinspectie, Namaakbestrijding, Forensische opsporing en de Belastingdienst. De politie hield drie personen aan in verband met de Vreemdelingenwetgeving. De Arbeidsinspectie maakte twee boeterapporten en doet nog een later onderzoek. Door de Voedsel- en Warenautoriteit zijn 13 kramen gecontroleerd, waarbij bij 1 kraam niet-goedgekeurde stekkers aangetroffen werden.
De tweede controle in samenwerking met de RET is in de middag uitgevoerd. Van één uur tot drie uur is een openbaar vervoer-actie uitgevoerd in de metro en tram tussen Blaak en Oostplein. In de metro bij Blaak zijn 856 mensen gecontroleerd, waarvan er 12 zonder geldig vervoersbewijs reden. In de metro bij Oostplein zijn 646 reizigers gecontroleerd. 25 van hen reden zonder geldig bewijs. In de tram zijn 231 mensen gecontroleerd, 1 reed zonder het juiste bewijs. Tijdens deze openbaar vervoer-actie is tevens een persoon aangehouden die illegaal in Nederland verbleef. Ook zijn twee personen aangehouden wegens het veroorzaken van overlast en één persoon die geen legitimatie bij zich had.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Aan het einde van de marktdag voerden agenten een blaastest uit bij diverse marktkooplieden die in hun auto waren gestapt. Dit om alcoholgebruik tegen te gaan. Van de personen die gecontroleerd waren, had niemand teveel gedronken.