Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam

PERSBERICHT

Amsterdam, 25 februari 2009

The Mall gaat door in De Baarsjes

De stadsdeelraad volgde gisteravond het advies op van portefeuillehouder Lambriex om het contract met YfC rond de stichting The Mall De Baarsjes niet open te breken.

Het jongerenwerk blijft zoals eerder aangekondigd in handen van The Mall De Baarsjes. Er zijn goede afspraken over rapportages gemaakt. Er zal geen sprake zijn van verscherpt toezicht. Het Stadsdeel en The Mall De Baarsjes gaan gezamenlijk aan de slag om zo snel mogelijk een volwaardig jongerenwerkaanbod in De Baarsjes te garanderen.

Edward de Kam, directeur YfC|Nederland: "Sinds begin januari zijn we in samenspraak met het stadsdeel begonnen met de uitvoering van het jongerenwerk. Dit om gaten in het aanbod aan jongeren zoveel mogelijk te voorkomen. We zien er naar uit om samen met de jongeren en het stadsdeel nu zo snel mogelijk een volledig jongerenwerkaanbod neer te zetten."

Afspraken

De afspraak is dat het jongerenwerk wordt uitgevoerd conform de uitvoeringsovereenkomst en een aantal aanvullende afspraken. Zo is het jongerenwerk in De Baarsjes ondergebracht in een aparte stichting en wordt er breed personeel geworven. Ook zal het stadsdeel de komende tijd een niet-bindende voordracht doen voor twee leden van de Raad van Toezicht en is er inmiddels een eigen website voor The Mall De Baarsjes online. Godfried Lambriex: "Het is goed dat we nu aan de slag kunnen. De gemaakte afspraken beogen dat The Mall De Baarsjes kan doen waar het goed in is: het aanbieden van jongerenwerk."

Samenwerking
Het Stadsdeel en The Mall de Baarsjes zullen de komende tijd een aantal gezamenlijke activiteiten voor en met jongeren organiseren om de basis te leggen voor een vruchtbare samenwerking.