Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Tijdelijke parkeervoorziening voor MediaMarkt

Omdat er vertraging is ontstaan bij de bouw van parkeergarage De Strip bij de Boulevard Zuid wordt tussen de Collosseumlaan en het Varkenoordse Viaduct een tijdelijke parkeerplaats ingericht voor bezoekers van de MediaMarkt op de Beijerlandselaan. Hierover werd 17 februari een presentatie verzorgd in de commissie Ruimtelijke Zaken. Dagelijks bestuurder Mieke van der Graaf heeft al gesproken met een aantal bewoners van de Laantjesflat en die waren niet fel tegen het plan omdat het om een tijdelijke voorziening gaat.

Verkeersmaatregelen
Omdat de MediaMarkt naar verwachting veel publiek zal trekken en de parkeergarage pas na de opening van het nieuwe filiaal wordt opgeleverd, wil de gemeente op het huidige grasveld en aan de andere kant van de 2e Rosestraat (de oude tankstationlocatie) tijdelijke parkeerplaatsen aanbieden. Tegelijkertijd worden verkeersmaatregelen genomen bij de in- en uitrit. Ter plaatse wordt een maximumsnelheid ingesteld van 30 kilometer per uur, de rijbanen worden over de hele Colosseumweg gescheiden, en er komen drempels en tijdelijke borden. Ook de blackspot Woudpolderstraat, waar regelmatig verkeersongelukken plaatsvinden, wordt aangepakt.

Laad- en loszone
De commissieleden stelden enkele vragen over het plan. "Is er gedacht aan het benutten van de parkeergarage aan de Polderstraat, die is vaak grotendeels leeg", zei Yusuf Tahiroglu (GroenLinks). Deze locatie zou echter te ver van de MediaMarkt liggen. Simon Blanken (Leefbaar Rotterdam) voorspelde dat voor de klanten van MediaMarkt de tijdelijke parkeerplaatsen te ver zullen zijn. Zij zullen de auto voor de deur willen parkeren als ze een televisie of ander zwaar apparaat moeten inladen. Het idee voor een laad- en loszone wordt opgepakt door het dagelijks bestuur, aldus Van der Graaf.

Bouwtijd
De tijdelijke parkeerplaatsen zijn nodig totdat de parkeergarage af is. Op 24 februari wordt de feestelijke paal geslagen voor parkeergarage De Strip. De bouwtijd is negen à twaalf maanden, afhankelijk van onder andere weersomstandigheden. Er komt nog een informatieavond voor omwonenden over de tijdelijke parkeervoorziening.