Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Asfaltveld voor Plein 3, nieuw sportveld voor de Afrikaanderwijk?

De deelgemeente Feijenoord wil jongeren uit de Afrikaanderwijk meer mogelijkheden geven om in de buitenruimte te kunnen sporten. Het gaat dan niet alleen om voetbal, maar bijvoorbeeld ook om tennis, basketbal, joggen, skaten etc. In november vorig jaar werd in LCC 't Klooster daarom al een plan gepresenteerd om het asfaltveld op het Afrikaanderplein opnieuw in te richten met o.a. een pannakooi, een Cruyff Court en een Krajicek Playground.

Een deel van de jongeren was het op dat moment niet eens met de plannen. Zij hadden het gevoel buitengesloten te zijn. Hiervoor heeft de deelgemeente voorgesteld om een werkgroep samen te stellen. Hier doen verschillende gebruikers van de wijk aan mee, waarbij dus ook jongeren uit de wijk vertegenwoordigd moeten worden. Deze groep komt een aantal keer bij elkaar en denkt en praat mee over wat er op het asfaltveldje voor Plein 3 kan komen. Uiteindelijk komt de groep met een advies. Dit advies wordt door de dagelijkse bestuurder van de deelgemeente meegenomen in haar besluit over de invulling van het asfaltveldje.

Op 5 februari jl. is deze werkgroep voor het eerst bijeengekomen. Ondanks de oproep van de deelgemeente aan zowel jongens aan meiden uit de wijk om deel te nemen, waren er maar enkele jongeren aanwezig. Daarnaast waren er vertegenwoordigers van bewoners, de basisscholen, Plein 3, Sport en Recreatie, de deelgemeente en de Krajicek Foundation. Tijdens de bijeenkomst zijn nieuwe ideeën geopperd voor de herinrichting van het asfaltveld op het Afrikaanderplein en de mogelijke plaatsing van een Cruyff Court op een ander locatie in de wijk.

Om deze nieuwe ideeën aan jongeren voor te leggen en zoveel mogelijk reacties te horen, is er op donderdag 26 februari om 19.30 uur een tweede bijeenkomst met jongeren. Dit zal plaatshebben in LCC 't Klooster, Afrikaanderplein 7.

Alle jongeren die willen meedenken over nieuwe sportvelden in hun Afrikaanderwijk zijn hierbij van harte welkom!