Gemeente Vlaardingen


Onderzoek naar milieueffecten aanpassing Marathonweg

25 februari 2009

De gemeente Vlaardingen wil de Marathonweg vanaf de aansluiting met de A20 en de spoorkruising bij de Deltaweg aanpassen. Volgens de wet Milieubeheer dient een Milieu Effect Rapport (MER) te worden opgesteld. Hierin worden de milieueffecten van de aanpassingen aan de Marathon onderzocht.

Ook worden mogelijke varianten met elkaar vergeleken. De m.e.r.-procedure begint met een startnotitie. In deze startnotitie wordt toegelicht welke varianten worden vergeleken. De startnotitie MER ligt vier weken ter inzage. Op 4 maart 2009 volgt een informatieavond.

Het verkeer op de Marathonweg neemt toe evenals de omgevingshinder voor omwonenden langs de Marathonweg. Deze aspecten zijn aanleiding voor de gemeente om te onderzoeken welke aanpassingen aan de Marathonweg oplossingen kunnen bieden.

De volgende aanpassingen zijn mogelijk:

* kleine aanpassingen aan de weg;

* verdubbeling naar 2 keer 2 rijstroken met gelijkvloerse kruisingen met verkeerslichten;

* verdubbeling naar 2 keer 2 rijstroken en viaducten bij de Floris de Vijfdelaan en de Marnixlaan;

* een open tunnelbak tussen de Floris de Vijfdelaan en de Marnixlaan en ongelijkvloerse kruisingen;

* een tunnel tussen de Floris de Vijfdelaan en de Marnixlaan, bovenop groen ingericht.

Deze startnotitie ligt gedurende vier weken, van 27 februari tot 28 maart 2009 ter inzage op het gemeentekantoor aan de Industrieweg 9, de balie bij Publiekszaken op het Westnieuwland 6 en in de bibliotheek op de Waalstraat 100. Iedereen kan tijdens deze periode de wensen voor de inhoud van het MER kenbaar maken.

Informatieavond
Tijdens de inspraakperiode voor de startnotitie wordt op 4 maart 2009 om 20.00 uur in wijkcentrum De Telder een informatieavond georganiseerd. De startnotitie en de verdere procedure worden dan toegelicht en er is gelegenheid om vragen te stellen.