Gemeente Smallingerland


* | 2009

* | Februari

* | Jonge Ambtenaar 2008 werkt in Drachten

Jonge Ambtenaar 2008 werkt in Drachten

prijsuitreiking

Beleidsadviseur Personeelsmanagement Siebren van der Berg (24) van de gemeente Smallingerland is gisteravond in Diligentia in Den Haag unaniem gekozen tot jonge ambtenaar van het jaar 2008. De vakjury bestaande uit Agnes Jongerius (voorzitter FNV), Sander de Rouwe (2e kamerlid CDA) en Maurice de Hond (opinieonderzoeker) was unaniem in het oordeel: "je bracht goed over dat ambtenaren vooral zelf trots moeten zijn op hun werk".
Niet alleen de vakjury koos Siebren. Ook de publieksprijs (bestaande uit een aantal coachingsgesprekken) was voor onze collega. 41% van de stemmers koos via het internet (www.futur.nl) voor hem.

Siebren werkt sinds 3 jaar in het gemeentehuis in Drachten. Het afgelopen jaar richtte hij het netwerk voor Jonge Ambtenaren Noord Nederland op. Mede daarom drong hij door tot de finale van de jaarlijkse strijd.
Siebren wint met deze titel vooral veel ervaring: een powerstage van een week in Brussel en een aantal dagen in Den Haag met topambtenaren.

Het komend jaar zal Siebren als ambassadeur zijn best doen om jonge mensen te interesseren voor een baan bij de overheid.

Op de foto: Siebren van der Berg (midden) met de presentator en de leden van de vakjury, Maurice de Hond, Sander de Rouwe, Joost Eerdmans en Agnes Jongerius.