Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid

25 februari 2009

Fred Wegman hoogleraar Verkeersveiligheid TU Delft

Directeur Fred Wegman van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV is benoemd tot deeltijdhoogleraar Verkeersveiligheid aan de Technische Universiteit Delft. Hij gaat vanaf 1 maart voor een dag in de week aan de slag bij de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen, afdeling Transport en Planning. Fred Wegman blijft directeur-bestuurder van de SWOV.

Als hoogleraar gaat Wegman zich bezighouden met onderwijs en onderzoek. In het onderzoek gaat hij zich richten op het verwerven van meer kennis over de relaties tussen de vormgeving van verkeersvoorzieningen, het verkeer, het verkeersgedrag en de verkeersveiligheid. Dit alles vanuit de visie Duurzaam Veilig die door de SWOV ontwikkeld is. Ook wil Wegman aandacht gaan besteden aan de besluitvorming over infrastructuur en hoe kennis over verkeersveiligheidseffecten op een transparante manier kan meespelen bij besluitvorming.

De nieuwe hoogleraar streeft bij het onderzoek naar verdere samenwerking binnen de afdeling Transport & Planning en anderen die zich bij de TU Delft bezighouden met onderzoek op het gebied van verkeer en vervoer. Wegman gaat zijn werk bij de TU afstemmen met het onderzoeksprogramma Wegen en Verkeer van de SWOV. Ten slotte neemt hij zich voor om verdere samenwerkingsverbanden op te zetten in Nederland en ook internationaal.


++++++++++++++++++++++++++++