Politie Twente

Persbericht Politie Twente 25 februari 2009

Aanhoudingen na onderzoek beroving

Almelo

Vier personen, drie jongens en een meisje, zijn door de politie aangehouden na een onderzoek i.v.m. een beroving van een 60-jarige mevrouw op 10 februari jl. aan de Zeven Bosjes in Almelo. (zie voor bijzonderheden het hieronder cursief afgedrukt persbericht van 11 februari)

Op 10 februari werd in alle vroegte een 60-jarige mevrouw bij een bushalte aan de Zeven Bosjes in Almelo beroofd. De politie heeft een onderzoek ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek zijn de afgelopen week een viertal personen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de beroving. De politie werd mede op het spoor van deze verdachten gezet doordat een tweetal getuigen reageerden n.a.v. een getuigenoproep daartoe in de media. De betrokkenheid van de vier bestaat uit de daadwerkelijke beroving en het voorbereiden van de beroving.

Aangehouden zijn een 18-jarig meisje uit Almelo en drie Almeloers van 19, 19 en 22 jaar. Drie van de vier, met uitzondering van een van de 19-jarigen, zijn ondertussen bij justitie voorgeleid en zitten alledrie in voorarrest. De 19-jarige die niet is voorgeleid is ondertussen weer op vrije voeten gesteld.

Het onderzoek gaat door en hieruit zal moeten blijken of deze vier mogelijk voor meerdere berovingen dan wel overvallen verantwoordelijk zijn geweest. (09-015651)

Mevrouw van tas beroofd

Almelo

Een 60-jarige Almelose mevrouw is dinsdagmorgen 10 februari om ongeveer 07.00 uur in haar woonplaats van haar tas beroofd.

Dinsdagmorgen 10 februari werd even na 7 uur gemeld dat kort daarvoor een mevrouw bij een bushalte aan de Zeven Bosjes in Almelo was overvallen. De mevrouw was naar huis gegaan en daar de politie gebeld. Zij, een 60-jarige Almelose, vertelde dat zij bij de bushalte ter hoogte van de Maraboe had gestaan aan de zijde van de vijver. Hier stond ze te wachten op de bus van drie minuten over zeven. Toen ze daar stond kwamen er vanuit de Maraboe een meisje en twee jongens aanlopen die ook bij de bushalte gingen staan. Plotseling heeft een van de 2 jongens een mes in de handen en bedreigd de 60-jarige daarmee en wilde haar tas. De tas wordt afgegeven en de drie rennen weg via De Ral en langs de vijver.

Het gaat om een ongeveer 15-jarige meisje met een gebreid mutsje op het hoofd en ongeveer 1 m 65 lang. De kleinste van de twee jongens is ook ongeveer 15 jaar en 1m 65 lang en droeg een lichtgrijze muts. Deze jongen bedreigde de 60-jarige met het mes en vroeg om de tas. De derde jongen ongeveer 1m 80 en 18 tot 20 jaar. Hij droeg een donkere muts.

Uiteraard wil de politie graag in contact komen met getuigen of met mensen die weten om wie het gaat. Zij worden verzocht contact op de te nemen met de politie Twente op het bureau in Almelo, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-015651)

tel. 053-4555588


---- --