Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 09 - 2009

Bouw- en sloopaanvragen

Ingekomen bouwaanvragen

- De bouw van een serre aan de Haktol 9.

- De uitbreiding van de woning (bg) aan de Esdoornstraat 39.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

Ontwerpbesluiten

Ontheffing m.t.v.art. 3.23, lid 1 WRO:
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:

- De uitbreiding van de woning (bg + verd.) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 356 en 904, gelegen aan de Marie Raijmakersstraat 12

- De bouw van een carport op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 3777, gelegen aan de Berk 3
- De bouw van een carport op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 3778, gelegen aan de Berk 5
- De bouw van een overkapping op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 4376, gelegen aan de Wilg 5
- De uitbreiding van de woning (bg) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 4242, gelegen aan de Eik 14

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 3.23, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening.
Stukken inzien en/of reageren? Kijk onder het kopje Procedure ontheffing.

Procedure ontheffing
In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit en de conceptbouwvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 25 februari 2009 t/m 7 april 2009 voor een ieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.
Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 7 april 2009 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best.
Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer (0499) 360 911.

Vrijstelling van het bestemmingsplan
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:

- De uitbreiding van de woning op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 3501, gelegen aan de Lariks 35.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 29, lid 2 van de voorschriften van het bestemmingsplan Salderes. Stukken inzien en/of reageren? Kijk onder het kopje Procedure vrijstelling.

Procedure vrijstelling
In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit en de conceptbouwvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 25 februari 2009 t/m 10 maart 2009 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.
Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 10 maart 2009 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best.
Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer (0499) 360 911.

Luchtkwaliteitsplan vastgesteld
Op 17 februari jl. heeft het college het ontwerp Luchtkwaliteitsplan, inclusief het inventarisatierapport, vastgesteld.

Het inventarisatierapport brengt de huidige stand van zaken in beeld op het gebied van luchtkwaliteit in de gemeente Best. Het Luchtkwaliteitsplan bevat maatregelen om op lokaal niveau een (bescheiden) bijdrage te leveren aan een betere luchtkwaliteit.

Deze stukken liggen gedurende zes weken na deze publicatie voor eenieder ter inzage, elke werkdag van 8.30 uur tot 12.30 uur bij team Vergunningen (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen, te bereiken via telefoonnummer (0499) 360 911.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan eenieder een zienswijze indienen ten aanzien van het ontwerp Luchtkwaliteitsplan. Deze zienswijze dient binnen zes weken worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders van best, Postbus 50, 5680 AB Best. Tegen de vaststelling van het plan is, na verwerking van de ingediende zienswijzen, geen bezwaar en beroep mogelijk.

Definitieve besluiten

Vergunningen / instemmingsbesluiten kabel- en leidingwerkzaamheden

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat op grond van de Algemene plaatselijke verordening en Telecommunicatiewet de volgende vergunning(en)/instemmingsbesluit(en) zijn verleend aan
- Volker Wessels voor het leggen van telecommunicatiekabels in De Donge, de Spinnerstraat en de Steenovenseweg

- Enexis voor het leggen van elektriciteitskabels in de H. Hartstraat, de Praalheuvel en de Oranjestraat/hoek Nieuwstraat
- NEM BV voor het leggen van telecommunicatiekabels in de Hoofdstraat, de Nazarethstraat en het Raadhuisplein.

De werkzaamheden zijn begin begin maart 2009 gepland. Volgens de Algemene plaatselijke verordening en de Telecommunicatiewet is de gemeente verplicht
deze werkzaamheden toe te staan. Hiervoor zijn de vergunningen en instemmingsbesluiten afgegeven.

Procedure
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na verzending van de vergunnningen/instemmings-besluiten bij burgemeester en wethouders een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Voor vergunningen bij voorzieningenrechter van de rechtbank te 's-Hertogenbosch en instemmingsbesluiten bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Rotterdam kan hiertoe een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Voor meer informatie over de verzenddatum van de instemmingsbesluiten kunt u contact opnemen met de heer O. Vallenga, te bereiken via telefoonnummer (0499) 360 911 of per e-mail o.vallenga@gembest.nl

Verleende bouwvergunningen

- Het vergroten van de erker aan de Pinkvelden 2a
- Het vergroten van de erker aan de Pinkvelden 2b
- Het vernieuwen van de garage aan de Boslaan 18
- De bouw van een dakopbouw aan de Haktol 20
- Het plaatsen van een dakkapel aan de Zessprong 13
- Het plaatsen van een dakkapel aan de Lijsterbes 57
- Het plaatsen van een rolluik voor de winkeldeur aan de Boterhoek 101
- De uitbreiding van de woning (bg) aan de Klabots 42
- Het plaatsen van een dakkapel aan de Klimheuvel 8

Procedure bezwaar
Tot zes weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verleende kapvergunningen
Burgemeester en wethouders verlenen vergunning voor het kappen van 47 bomen aan de Prinses Irenelaan voor de aanleg van riolering en kabels en leidingen. Er is een herplantplicht opgelegd van 47 bomen. De verzenddatum van de verleende vergunning kapvergunning is 23 februari 2009. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het team Beheer Openbare Ruimte, telefoonnummer (0499) 360 370.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Verkeersbesluit parkeerverbod G.A.E. Christstraat De parkeerplaatsen in de G.A.E. Christstraat worden door op de rijbaan geparkeerde voertuigen geblokkeerd. Het college van Burgemeester en wethouders heeft daarom besloten tot het instellen van een parkeerverbod aan de G.A.E. Christstraat ter hoogte van de huisnummers 4 tot 12.

Procedure
Het verkeersbesluit ligt gedurende zes weken na deze publicatie voor een ieder ter inzage bij balie nr. 2 gedurende de openingstijden van het gemeentehuis te Best.

Tegen dit verkeersbesluit kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na deze publicatie (tot woensdag 15 april 2009) een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de rechtbank in `s-Hertogenbosch.
Het indienen van beroep heeft geen schorsende werking. Hiertoe kan bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht te 's-Hertogenbosch (Postbus 90.125 5200 MA 's-Hertogenbosch) een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend.

Indien u vragen heeft over dit verkeersbesluit, kunt u contact opnemen met de heer L. Matthijssen, cluster Ontwikkeling. Hij is te bereiken op maandag en donderdag via telefoonnummer (0499) 360 911.

Verkeersbesluit parkeerverbodszone Sportpark Naastenbest In het kader van de realisatie van de tweede sporthal in Naastenbest is de infrastructuur in zowel de Constantijnlaan als de Jacob van Wassenaerstraat (tussen de Constantijnlaan en afsluiting ter hoogte van de sporthal) aangepast. Het college van Burgemeester en wethouders heeft daarom besloten beide wegen onder te brengen in een parkeerverbodzone. Parkeren is dan nog enkel toegestaan in de vakken.

Procedure
Het verkeersbesluit ligt gedurende zes weken na deze publicatie voor een ieder ter inzage bij balie nr. 2 gedurende de openingstijden van het gemeentehuis te Best.

Tegen dit verkeersbesluit kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na deze publicatie (tot woensdag 15 april 2009) een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de rechtbank in `s-Hertogenbosch.
Het indienen van beroep heeft geen schorsende werking. Hiertoe kan bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht te 's-Hertogenbosch (Postbus 90.125 5200 MA 's-Hertogenbosch) een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend.

Indien u vragen heeft over dit verkeersbesluit, kunt u contact opnemen met de heer L. Matthijssen, cluster Ontwikkeling. Hij is te bereiken op maandag en donderdag via telefoonnummer (0499) 360 911.