Gemeente Cromstrijen


Gezondheidsenquête onder inwoners Hoeksche Waard (25-02-2009) De GGD Zuid-Hollandse Eilanden voert dit jaar in samenwerking met GGD Zuid-Holland Zuid de Gezondheidsenquête 2009 uit. Begin maart ontvangen 7.000 geselecteerde inwoners van de Hoeksche Waard van 19 jaar en ouder een uitnodiging voor deelname.

De resultaten van dit onderzoek gebruikt de GGD om samen met gemeenten, instellingen en bevolking na te gaan op welke punten de gezondheidssituatie van de inwoners kan verbeteren. Door het vergelijken van de resultaten van de enquête met landelijke gegevens worden veranderingen of verschillen gesignaleerd, die aanleiding kunnen zijn voor extra aandacht en gericht gemeentelijk gezondheidsbeleid. Activiteiten ter verbetering van de gezondheid kunnen daardoor per gemeente beter worden georganiseerd.

De ingestuurde vragenlijsten verwerkt het GGD anoniem. Om deelname nog makkelijker te maken is het ook mogelijk om de vragenlijst op internet in te vullen. Wie via internet de vragenlijst invult kan na afronding van de vragenlijst een leefstijlprofiel krijgen, voorzien van tips.