Gemeente Capelle a/d IJssel


* Persberichten

Vervolg proef-bevolkingsonderzoek darmkanker

De eerste uitnodigingen voor een bevolkingsonderzoek naar darmkanker zijn vorige week naar Capelse mannen en vrouwen in de leeftijd van 50 tot en met
74 jaar verstuurd.

De eerste uitnodigingen voor een bevolkingsonderzoek naar darmkanker zijn vorige week naar Capelse mannen en vrouwen in de leeftijd van 50 tot en met 74 jaar verstuurd. In 2007 is begonnen met een proef-bevolkingsonderzoek naar deze ziekte. De resultaten leidden ertoe door te gaan met het onderzoek.

Waarom wordt dit onderzoek uitgevoerd?

In Nederland is darmkanker is de op één na meest voorkomende vorm van kanker. Elk jaar wordt bij 10.000 nieuwe patiënten deze diagnose gesteld en elk jaar overlijden ruim 4.500 mensen aan deze ziekte. Door bevolkingsonderzoek kan darmkanker in een vroeg stadium worden ontdekt. Dit vergroot de kans op genezing.

Voor wie?

Alle Capellenaren tussen de 50 en 74 jaar krijgen een uitnodiging met uitzondering van degenen bij wie eerder een afwijkende testuitslag naar voren kwam. Onderzoek in het buitenland heeft aangetoond dat met één ontlastingstest niet alle dikke darm tumoren of goedaardige voorlopers hiervan worden opgespoord. Deelname aan een herhalingsonderzoek is dus ook belangrijk voor personen die deelnamen aan het eerste onderzoek.

Vragen?

Hebt u vragen? Kijkt u dan op de website,
www.dikkedarmkankerpreventie.nl.