Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 25-02-2009

Inbreker aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 februari heeft de politie een man aangehouden omdat hij aan het inbreken was bij een bedrijf aan de Twijnstraat.

Een getuige belde rond 02.45 uur naar de politie omdat hij inbraakgeluiden had gehoord bij een winkel aan de Twijnstraat. De getuige zag dat een man met een breekvoorwerp probeerde een winkel binnen te komen. De politie werd via 1-1-2 gebeld en was snel ter plaatse.

In de Twijnstraat werd een man aangehouden die aan het opgegeven signalement voldeed. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Dankzij de snelle reactie van de getuige kon de verdacht op heterdaad worden aangehouden.

Man aangehouden met gestolen spullen

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden omdat hij gestolen spullen op het internet te koop aanbood.

Omstreeks 21.20 uur kwam een getuige zich melden aan het bureau. Uit de verklaring van de getuige bleek dat er eerder was ingebroken in een bestelbus. De goederen uit de bestelbus werden nu te koop aangehouden op het internet. De getuige had een afspraak gemaakt met de persoon die de gestolen spullen op het internet aanbood.

De politie ging met de getuige mee en trof in een schuur aan de Papaverstraat een deel van de gestolen spullen aan. In een ander pand werden nog meer gestolen goederen aangetroffen. Een 33-jarige Utrechter werd aangehouden op verdenking van diefstal van de spullen.

Aanrijding met vier autos

UTRECHT Op de Biltse Rading vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats waarbij vier autos betrokken waren. Eén persoon raakte gewond.

Een 51-jarige man uit Vianen reed met zijn auto over de Biltse Rading vanuit de richting Utrecht. De man wilde rechtsaf de Rijksweg A 27 oprijden en sorteerde voor. Op het moment dat hij stilstond werd hij van achteren aangereden door een 47-jarige automobilist uit Houten, die vermoedelijk te laat remde. Achter hen renden twee andere bestuurder, een 53-jarige bestuurder uit Rotterdam en een 22-jarige bestuurder uit Utrecht, die hun auto ook niet meer op tijd tot stilstand konden brengen en botste uiteindelijk ook op elkaar.

Twee autos raakten zo zwaar beschadigd dat zij afgesleept moesten worden. De 53-jarige bestuurder uit Rotterdam moest door ambulancepersoneel worden nagekeken in verband met nekklachten.