Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 25 februari 2009

In pdf en in tekst

Besluiten dagelijks bestuur

Aanvragen bouwvergunningen

Aanvragen kapvergunningen

Raadstafel op 2 maart

Burgemeester Aboutaleb bezoekt Charlois

Investeren in sportcultuur op Zuid

Containerwachtenaan de slag in Carnisse

Raadstafel op 2 maart

Maandagavond 2 maart aanstaande organiseert de deelraad een raadstafel rond de gebiedsvisie Pendrecht en het integrale Wijk Actie Programma voor die wijk.

U bent natuurlijk van harte welkom bij deze raadstafel, die wordt gehouden in de Waalhavenzaal in het deelgemeentekantoor aan de Boerhaavestraat 11. Aanvang: 19.30 uur.

Agenda:


1. Opening, mededelingen en inleiding op de raadstafel door de voorzitter van de raadstafel


2. Inspreekrecht bewoners


3. Vaststelling van de agenda


4. Gebiedsvisie Pendrecht*

Pauze (omstreeks 21.15 uur)


5. iWAP Pendrecht*


6. Sluiting (omstreeks 22.30 uur)


* De dagelijks bestuurders D. Lockhorst, L. Martijn en E. Goverde zullen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en te reageren op de standpunten van de fracties.

Inspreekrecht

Tijdens raadstafels kunnen bewoners, net als tijdens deelraadsvergaderingen, hun stem laten horen over onderwerpen die al dan niet op de agenda staan. Voorwaarde is wel dat personen die van het inspreekrecht gebruik willen maken dit uiterlijk de dag van de vergadering om 12.00 uur bij de griffie melden (tel. 010 -4107443. of via griffie@charlois.rotterdam.nl)

De agenda en de vergaderstukken van deze raadstafel zijn na te lezen op het Bestuurlijk Informatie Systeem van de deelgemeente via www.deelraadinfo.nl/charlois. Ook liggen ze ter inzage bij de receptiebalie van het deelgemeentekantoor.

Burgemeester bezoekt Charlois

Op zijn kennismakingsronde met Rotterdam en haar inwoners bezocht burgemeester Ahmed Aboutaleb afgelopen vrijdag, 20 februari, Charlois.

De burgemeester wilde bij zijn bezoek zoveel mogelijk Charloisers ontmoeten. Een bezoek aan de vrijdagmarkt aan de Asterlo in Zuidwijk kon daarom niet uitblijven. De burgemeester sprak met marktkooplieden, klanten en jonge bezoekers. Na Zuidwijk vertrok het gezelschap naar Pendrecht waar tientallen kinderen van de Kindercampus de burgemeester verwelkomden. Hij maakte een dansje met enkele kleuters, bezocht een kookles en sprak met de ouders van de kinderen. Na afloop interviewde Luc (7) de burgemeester. Hij wilde van de burgemeester weten of hij de Kindercampus kent en wat hij ervan vindt. En Luc wil graag meer natuur in de wijk, of de burgemeester daar iets aan kan doen.

De volgende halte was Carnisse. De schaatsbaan aan het Amelandseplein bracht veel volk op de been. Na de inspanningen was het tijd voor koek en zopie. Ook de burgemeester genoot van de warme chocolademelk.

De kennismaking met Charlois werd afgesloten in een volgepakt Landhuis de Oliphant. Veel Charloisers kwamen af op de uitnodiging de burgemeester in levende lijve mee te maken. Ook de Raad van Elf van de Boergoenzers was aanwezig. Uit handen van de burgemeester ontving Prins Clemizot IX de deelgemeentesleutel. Voor één weekend mocht hij de scepter zwaaien. En zoals Aboutaleb in zijn speech verkondigde: twee bazen werkt niet. Daarom vertrok de burgemeester zaterdag richting Maastricht voor een carnavalsfeestje in zuidelijke sferen.

Fotobijschriften:

Burgemeester Aboutaleb maakt op de Asterlomarkt in Zuidwijk kennis met bewoners (foto: WyzPhoto.nl)

Burgemeester Aboutaleb overhandigt de sleutel van Charlois aan Prins Clemizot IX van carnavalsvereniging De Boergoenzers (foto: fotopersbureau Cor Vos).

Investeren in sportcultuur op Zuid

Op de ideeënveiling van de spin-off van het Stadionpark zijn de laatste tien ideeën geveild om een sportcultuur op Zuid te realiseren. Deze veiling bracht in totoaal 2 miljoen euro op.

Tijdens de bijeenkomst, op 18 februari in de Kuip, boden ondernemers, sportverenigingen, deelgemeenten op Zuid, scholen, corporaties, gemeentelijke diensten en Pact op Zuid massaal op de ideeën. De veiling bracht in totaal meer dan 2 miljoen euro op. Het resultaat is onder andere dat de negen schoolsportverenigingen op Zuid ook in 2009-2010 blijven bestaan, dat 304 kinderen via het Jeugdsportfonds een jaar lang gratis kunnen sporten, dat 17 schoolpleinen opnieuw worden ingericht en dat 12 bedrijven les gaan geven in het beroepsonderwijs.

Het spin-off programma Het Stadionpark brengt Zuid in beweging! is op 5 november jongstleden gepresenteerd. In dit boekje staan de ambities en projecten om te komen tot een sportcultuur op Zuid. Tijdens die bijeenkomst zijn ook ideeën gepresenteerd waarvoor nog sponsors werden gezocht.

Het Stadionpark, het gebied rondom de Kuip, verandert de komende jaren in dé sportcampus van de 21^ste eeuw. Met ruimte voor sportvoorzieningen voor de top- en breedtesport en sportieve opleidingsmogelijkheden.

De spin-off van het Stadionpark is het totaaleffect van de gebiedsontwikkeling Stadionpark waar (jonge) bewoners op Zuid profijt van hebben: onderwijs gericht op (top-)sport, sporten in het basisonderwijs, (sportieve) stageplaatsen, nieuwe werkgelegenheid en stimuleren van bewegen en sport in de wijken.

Containerwachten aan de slag in Carnisse

De Bewonersorganisatie Carnisse en de deelgemeente Charlois komen samen in actie tegen rommel op straat. Het komt in Carnisse namelijk nogal eens voor dat huisvuil niet in de container wordt gedaan, maar ernaast wordt gezet en dat grof vuil zonder afspraak met Roteb aan de stoeprand wordt gezet. Dat is zowel bewoners als deelgemeente een doorn in het oog.

Afgelopen vrijdag begon de actie in de Walchersestraat en de Bevelandsestraat. Bewoners, medewerkers van Roteb en deelgemeente en de bezoekende burgemeester Aboutaleb deelden folders uit over het goed aanbieden van huisvuil en ander afval. Ook houden actieve bewoners een oogje in het zeil bij de containers om te kijken of medebewoners hun afval goed aanbieden.

Verder worden de straten schoongeveegd en worden stickers uitgedeeld: groen voor goed gedrag en rode op vuil dat er niet hoort.

De containerwachten willen hun actie af en toe herhalen. Als de actie aanslaat, willen de initiatiefnemers ook de rest van Carnisse aanpakken.

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie.

Hier vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene Plaatselijke Verordening:

Vergunning verleend:


1. aan Stichting Blommenfesteijn voor het organiseren van het 15^e Blommenfesteijn op donderdag 30 april 2009 op de parkeerplaatsen van de Charloisse Kerksingel en de Kaatsbaan. Tevens vergunning verleend voor het plaatsen van kramen, podia, het ten gehore brengen van levende muziek, het gebruiken van een geluidsinstallatie en het instellen van een parkeerverbod op de parkeerstroken van de Charloisse Kerksingel en de Kaatsbaan op wo. 29 april van 21.00 uur tot do. 30 april 2009 21.00 uur (besluit 18 februari 2009);


2. aan Achmea Zorg voor het innemen van een standplaats met een rijdend kantoor in het jaar 2009 op het noordelijke trottoir van de Slinge/hoek Kerkwervesingel t.o. Plein 1953 op de vrijdagen van 15.00 uur tot 16.30 uur; het Slingeplein op de dinsdagen van 14.30 uur tot 16.30 uur en de Neptunusstraat/hoek Directeur de Gelderstraat op de dinsdagen van 11.30 uur tot 13.30 uur (besluit 13 februari 2009);


3. aan Wijkvereniging De Nieuwe Nachtegaal voor het laten rijden van een geluidswagen door de wijk Oud Charlois op zaterdag 7 maart 2009 van 11.00 uur tot 13.00 uur om zo bekendheid te geven aan de rommelmarkt die wordt gehouden in het gebouw De Nachtegaal aan het Mezenhof 1 (besluit 16 februari 2009);


4. aan mevrouw Sylvia Vollebregt en de heer B. van den Berg voor het oplaten van Thaise Khom Loy ballonnetjes op zondag 7 juni 2009 tussen 00.30 uur en 01.00 uur in het rosarium van Landhuis de Oliphant aan de Kromme Zandweg 90 in verband met hun huwelijk (besluit 18 februari 2009).

Positief geadviseerd:


1. aan Team Horeca en Evenementen ten aanzien van het afgeven van een verklaring van geen bezwaar aan Professionele Ballonvaarders Nederland en De Luchtreiziger voor het in 2009 oplaten (5 x per jaar) van een heteluchtballon in het Zuiderpark, het grasveld nabij landhuis De Oliphant, Kromme Zandweg 90 (besluit 18 februari 2009).

Kapvergunningen:

Vergunning verleend:


1. Voor het kappen van de volgende 49 bomen in openbaar gebied. Deze bomen zijn dood:

1 tilia, Koedoodstraat; 1 sorbus, Buizerdstraat; 1 aesculus, Wielewaalstraat; 1 alnus, Lepelaarsingel; 2 x prunus en 1 berk, Amelandseplein; 3 x crataegus, Moerkerkestraat; 1 crataegus, Millinxstraat; 1 acer, Pleinweg; 1 crataegus, Gouwstraat; 1 aesculus, Karel de Stoutepark; 1 acer, Doklaan; 2 x prunus, 1 berk en 1 fraxinus, Spuikade; 1 fraxinus, Huismanstraat; 1 crataegus; Sliedrechtstraat; 2 x crataegus, Stellendamhof; 1 tilia, Slinge/Dirkslandstraat; 1 juglans en 2 x berk, Herkingenstraat; 1 aesculus, Stellendamstraat; 2 x tilia, Zuiderparkweg; 2 x berk, Battenoordhof; 1 berk, Noordgouwepad; 1 fraxinus, Serooskerkestraat; 1 corylus, Iepenrode; 1 corylus, Eigelhorst; 4 x acer, Langenhorst; 1 acer, Doornenburg; 2 x acer en 1 aesculus, Drakenburg; 1 tilia, Keyenburg; 3 x tilia, Maldenburg; 1 fraxinus, Oldegaarde/Buurkamp (met herplantplicht) (besluit 20 februari 2009).

Standplaatsen:

Vergunning verleend:


1. aan mevr. M.D.Roos-Hoek voor het innemen van een standplaats voor de verkoop van vis en viswaren op de locatie Slinge/Kerkwervesingel, met een mobiele verkoopinrichting van 11 m2, inclusief luifel. Vergunning geldt van 1 april t/m 30 september 2009 (besluit 18 februari 2009);


2. aan mevr. M. Buitenhuis-van de Linde voor het innemen van een standplaats voor de verkoop van geringe eet- en drinkwaren en consumptie-ijs (m.u.v. alcoholhoudende dranken) op de locatie Driemanssteeweg t.h.v. pand nr. 38-40, met een mobiele verkoopinrichting van 10 m2. Vergunning geldt voor de duur van drie jaar, met ingang van de afgiftedatum van de vergunning (18 februari 2009).

Verkeer:

Besluit:


1. tot het instellen van een gehandicaptenparkeerplaats Algemeen aan de oostelijke zijde van het zuidelijk gelegen gedeelte van de Boergoensestraat, het eerste parkeervak vanaf de kruising met de Wolphaertsbocht. De parkeerplaats wordt aangeduid met bord E6 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) 1990 en het aanbrengen van bijbehorende belijning (besluit 17 februari 2009);


2. a. tot het aanwijzen van het als zodanig ingerichte kruispunt van de Zuiderparkweg en de Driemanssteeweg als rotonde met verplichte rijrichting. Dit wordt aangeduid met plaatsing van borden D1 (verkeersplein: verplichte rijrichting) van bijlage 1 van het RVV 1990;
b. tot het instellen van een bijzondere voorrangsregeling op deze rotonde, zodanig dat aan bestuurders op de rotonde voorrang moet worden verleend door bestuurders die deze rotonde op de toeleidende weg naderen. Dit wordt aangeduid met borden B6 (verleen voorrang aan bestuurders van de kruisende weg) van bijlage 1 van het RVV 1990, alsmede het aanbrengen van haaientanden;
c. het aanwijzen van de oversteekplaatsen over de rijbanen van de Zuiderparkweg ten noorden en ten oosten van de kruising met de Driemanssteeweg als voetgangersoversteekplaatsen, zoals bedoeld in artikel 49, lid 2 van het reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990. De oversteekplaatsen worden aangeduid met borden L2 (voetgangersoversteekplaats) ) van bijlage 1 van het RVV 1990 (besluit 18 februari 2009).

Woningwet:

Vergunning verleend:


1. voor het vernieuwen van de gevelpanelen, Zuidplein 530 t/m 600 en 630 t/m 700 (besluit 9 februari 2009);


2. voor wijzigen van het bouwplan voor het vergroten van een verpleeghuis, Carnissedreef 280. Het omvat een wijdiging op de eerder verleende bouwvergunning d.d. 19 augustus 2008 (besluit 10 februari 2009);


3. voor het veranderen van het voorgevelkozijn, Bas Jungeriusstraat 144B (besluit 11 februari 2009)


4. voor het plaatsen van een scheidingswand, Slinge 199. Het is de bedoeling een brandwerende wand te plaatsen tussen Slinge 199 en 197 en de indeling van het pand te veranderen (besluit 11 februari 2009);

Vrijstelling verleend/vergunning verleend:


1. voor het plaatsen van een aanbouw onder het bestaande balkon aan de voorzijde van de woning Wemeldingestraat 7 (besluit 16 januari
2009).

Bouwverordening:

Vergunning verleend:

1. voor het slopen van wooncomplexen aan de Verboomstraat 206 t/m
270, de Bakkerstraat 181 t/m 189 en de Nieuwenhoornstraat 147 t/m
157 (besluit 2 februari 2009).

Website

Deze besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).

Bezwaar maken

Tegen bovengenoemde besluiten kunt u een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift indienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Voorlopige voorziening

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beroepschrift mee met uw verzoek.

Aanvragen bouwvergunningen

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend:

1. voor het plaatsen van een reclamezuil, Verlengde Zuiderparkweg;
2. Voor het samenvoegen van twee woningen, Zegenstraat 54 A/54 B

Bovengenoemde plannen moeten nog volledig worden beoordeeld.

Informatie over de voortgang van bouwplannen kan worden verkregen bij de afdeling Vergunningen, Galvanistraat 15, tel. 010 - 489 4966 (tussen 9.00 12.00 uur en 13.00 17.00 uur). De bouwinspecteur de heer L. Zinkhaan houdt op maandag van 15:30 uur tot 16:30 uur spreekuur in het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11.

Rotterdam, 25 februari 2009

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart

Directeur dS+V

Aanvragen kapvergunningen

In het kader van art. 4.4.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening maakt het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois bekend dat de volgende aanvragen voor een kapvergunning zijn ingediend:


1. voor de volgende bomen. De bomen zijn ziek: a. 3 kastanjes, Marjoleinstraat t.h.v. nr. 16;
b. 2 kastanjes, Rollostraat t.h.v. nr. 39;
c. 3 kastanjes, Eilertstraat t.h.v. nr. 28;
d. 3 kastanjes, Rollostraat t.h.v. nr. 19;


2. voor 1 dennenboom, achterzijde tuinzijde Tholenstraat 62. De boom is in zeer slechte staat;


3. voor 5 suikeresdoorns. Drie ervan lijden aan een parasitaire schimmelaantasting die de houtstructuur verzwakt. De overige twee kunnen op termijn breuk- en/of instabiliteitsgevaar opleveren;


4. voor een picea, achtertuin Harkulo 82. De boom is te groot voor de tuin en veroorzaakt overlast aan de gevel van de buren;


5. voor 1 tweestammige conifeer, tuin Amelandsestraat 13A. De boom neemt veel zonlicht weg uit de tuinen en veroorzaakt vochtige muren woonhuis 11a.

Bovenstaande aanvragen liggen tot en met woensdag 11 maart 2009 ter inzage ter secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11 (Afdeling Centrale Ondersteuning Wijkzaken).