Gemeente Baarn

Vragenhalfuurtje gemeenteraad

Voor het vragenhalfuurtje tijdens de gemeenteraadsvergadering woensdag 25 februari a.s. zijn vragen ingediend door de PvdA-fractie.

De ingediende vragen worden tijdens de raadsvergadering beantwoord door het college van B&W.

Vragen Pvda-fractie:

"Op 6 september 2008 is door de gemeente een gemeentedag gehouden. Tijdens deze gemeentedag is er voor de burgers de mogelijkheid geweest om klachten op een klaagmuur te schrijven en wensen in een wensput te deponeren. Van dit initiatief is door een groot aantal inwoners gebruik gemaakt.

Ook zijn deze mogelijkheden door een aantal leden van deze raad van harte ondersteund en zij hebben bij deze wensput/klaagmuur ook de burgers te woord gestaan.

Behoudens een enkel fragmentarisch bericht in het gemeentenieuws hebben wij, de burgers en de raadsleden, niets meer vernomen van de klaagmuur en wensput.
De PvdA fractie heeft de volgende vragen:


1. Is er, voordat dit project opgestart werd, een communicatieplan opgesteld waarin opgenomen hoe, wat, waar en wanneer er gerapporteerd wordt?

2. Is het college met ons van mening dat er bij de burgers verwachtingen worden gewekt die op dit moment op geen enkele manier worden gehonoreerd?

3. Is het college met ons van mening dat door een dergelijk traag reageren de afstand tussen burger en overheid alleen maar verder vergroot wordt?

4. Is het college met ons van mening dat door de trage rapportage er voor een herhaald initiatief op dit gebied weinig draagvlak zal bestaan bij de burger en de raadsleden?

5. Welke maatregelen neemt het college om thans op zo kort mogelijke termijn de burger te informeren?

6. Is er een plan hoe met de input van de klaagmuur en wensput omgegaan zal worden?"

Zie ook
Vergadering Gem 25-02-2009