Provincie Utrecht

Werkbezoek commissaris van de Koningin aan de gemeente Breukelen

23-2-2009 -

De commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de heer R.C. Robbertsen, brengt op woensdag 25 februari een werkbezoek aan de gemeente Breukelen. Op het programma staan een bustour door het centrum en langs het project Corridor en een bezoek aan het nieuwe Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen.

De commissaris gaat, na een korte toelichting op het gemeentelijk centrumplan en een verkeersstudie, per bus door het centrum van Breukelen. Daarna gaat hij met de bus langs de Corridor, het infrastructurele knooppunt waar de A2, Spoorlijn Amsterdam-Utrecht en het Amsterdam-Rijnkanaal samenkomen. De Corridor is een ontwikkelgebied waar bedrijven en woningen rond het vernieuwde station een plaats krijgen. De provincie is nauw betrokkken bij dit project.

Daarnaast wordt het Regionaal Historisch Centrum (RHC) Vecht en Venen bezocht. Het RHC wordt eind dit jaar officieel geopend en biedt onderdak aan de historische archieven van de gemeenten Abcoude, De Bilt, De Ronde Venen, Loenen, Maarssen en Breukelen. De provincie heeft voor de ontwikkeling van het centrum een bijdrage geleverd van EUR500.00,-.

Voorafgaand aan deze bezoeken heeft de commissaris van de Koningin een gesprek met de burgemeester G. Mik van de gemeente Breukelen en met het voltallige college van burgemeesters en wethouders. Het bezoek wordt afgesloten met een informele raadsbijeenkomst.

Meer informatie: Eva de Vroome, telefoon 030 258 22 49