Gemeente Spijkenisse


Maak je eigen huidcrème tijdens workshop aromatherapie door Sonja Tobé

20 februari 2009

Wie meer wil weten over aromatherapie, kan woensdag 25 februari 2009 een workshop volgen waarbij de handen uit de mouwen moeten. De deelnemers gaan een eigen crème maken op basis van aromatherapie. Gediplomeerd therapeut Sonja Tobé geeft de workshop.

De workshop vindt plaats in het Milieu Huis in Spijkenisse van 20.00 tot 22.00 uur.

Aromatherapie is een behandelwijze die gebaseerd is op het werken met etherische oliën. Etherische oliën worden in verschillende delen van de planten opgeslagen. Om de olie uit de plant te halen wordt meestal een distillatie techniek gebruikt. Soms is er veel plantenmateriaal voor nodig om voldoende olie te maken. Om bijvoorbeeld een liter rozenolie te kunnen maken is maar liefst 3000 tot 10.000 kilo bloemen nodig. Etherische oliën komen niet alleen in bloemen voor maar ook in wortels, hars, zaden, schors, hout, bladeren en schillen, zoals van fruit.

De workshop leert hoe een crème kan worden gemaakt die past bij het huidtype, en welke etherische oliën dan geschikt zijn. Ook wordt basisinformatie gegeven over kruiden en oliën.

De workshop wordt georganiseerd door het Milieu Huis en Milieugroep Spijkenisse. De kosten zijn EUR 7,50. Er kunnen maximaal 12 personen meedoen.
Reserveren kan via (0181) 60 00 99 of per e-mail: milieuhuis@spijkenisse.nl

Externe links


* Milieu-Huis [Let op! De website www.milieu-huis.nl opent in een nieuw venster]