Gemeente Enschede

Start bouw winkelcentrum Sterrenhof Twekkelerveld

Woensdag 25 februari wordt het officiële startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe winkelcentrum Sterrenhof in Twekkelerveld. Wethouder Bleker verricht de starthandeling samen met de heer Koopmans van AM, mevrouw Buursink van Domijn en de heer Van Dam, stadsdeelmanager Noord.

De komst van het winkelcentrum is een enorme kwaliteitsimpuls voor de wijk Twekkelerveld. Het winkelcentrum wordt 6.200 m2 groot en krijgt een ruim en gevarieerd aanbod, waaronder twee supermarkten. Boven het winkelcentrum komen 83 huurappartementen die in beheer zijn bij Domijn. De bouw zal naar verwachting twee jaar duren. Afgelopen augustus werd de realisatieovereenkomst getekend tussen de gemeente Enschede en DnA, een samenwerkingsverband tussen woningcorporatie Domijn en AM Vastgoedontwikkeling.

De wijkraad Twekkelerveld en de winkeliers zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van het winkelcentrum. Bij de voorbereidingen hebben de wijkbewoners kunnen aangeven wat voor soort winkels ze in het centrum willen hebben. Een speciaal ingestelde brancheringscommissie bepaalt uiteindelijk welke winkels er komen.

Meer informatie over het winkelcentrum is te vinden op www.onstwekkelerveld.nl.

Geplaatst: 20 februari 2009.

20 februari 2009