Gemeente Bussum

woensdag 25 februari 2009 inloopmiddag verbeteren halteplaatsen

De gemeente Bussum gaat de bushalteplaatsen verbeteren. Hierdoor kan de bus ook door mensen met een beperkte mobiliteit worden gebruikt.

De aanpassingen aan de halteplaatsen bestaan uit de volgende onderdelen:

* De opstapplaatsen worden verhoogd. Via een helling kan men op het verhoogde plateau komen.

* De opstapplaatsen worden allen voorzien van duidelijke gidslijnen voor reizigers met een visuele beperking.

* De opstappplaatsen worden zo aangelegd dat er voldoende manoeuvreerruimte ontstaat voor de reizigers die zijn aangewezen op een rolstoel.

* De opstapplaatsen worden zoveel als mogelijk voorzien van een abri met degelijke informatievoorziening over de dienstregeling.

Subsidie

Voor het beter toegankelijk maken van het openbaar vervoer is door het ministerie van Verkeer en Waterstaat subsidie beschikbaar gesteld. Via de provincie Noord-Holland wordt deze subsidie verdeeld onder gemeenten. De provincie heeft de gemeente Bussum subsidie toegezegd voor het verbeteren van de toegankelijkheid van 27 bushalteplaatsen. Daarmee wordt de toegankelijkheid van de meeste halteplaatsen voor de buslijnen 107, 109, 110 en 111 verbeterd. Voor buslijn 100 worden aanpassingen gedaan in een later stadium. Buslijn 100 wordt in de nabije toekomst een regionet-buslijn (snelle buslijn). Op dat moment worden ook de halteplaatsen aangepast. Voor buslijn 105 moet de mogelijkheid van verhoogde busperrons nog worden onderzocht. Dit onderzoek is gepland in 2010.

Inloopmiddag

De gemeente nodigt u uit om de tekeningen voor de aanpassingen van de halteplaatsen te komen bekijken. Hiervoor organiseren wij een inloopmiddag/avond. U bent van harte welkom op woensdag 25 februari 2009 van 16.00 uur tot 18.00 uur op het gemeentehuis van Bussum. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw I. van Dijk, bereikbaar op telefoonnummer 035 - 69 28 876.