Gemeente Zoetermeer

Het Wilde Westen met Speelmeer

Beleef in de voorjaarsvakantie de wereld van `het Wilde Westen' met Speelmeer. Voor alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar worden Het Oostpunt in Oosterheem, sportcentrum De Veur en VrijeTijdsCentrum Rokkeveen tot een heus indianenkamp omgebouwd.

Woensdag 25 februari tovert Speelmeer het multifunctionele centrum Het Oostpunt in Oosterheem om tot `het Wilde Westen'. Tussen 11.00 en 16.00 uur wanen kinderen zich voor één dag in het Wilde Westen met sportieve en creatieve activiteiten zoals een indianendans- en dromenvangerworkshop, armworstelen, indiaanse beker beschilderen en een Western broodje hotdog maken. Verder is er de hele dag een kinderbioscoop en een luchtkussen en wordt er afgesloten met een kinderdisco van Fred Pet. De entree voor deze activiteiten is EUR 1,50 per kind.

Donderdag 26 februari is Speelmeer in sportcentrum De Veur en VrijeTijdsCentrum Rokkeveen. Kinderen zijn tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom in de wereld van `het Wilde Westen'. Hoefijzergooien, reuze Hiawatta Run, paardenrace, lasso werpen, dromenvanger- en totempaalworkshop en worstjes roosteren: het zijn enkele ingrediënten van `Speelmeer in het Wilde Westen'. Kinderen kunnen met eigen ogen zien wat een cowboy allemaal kan in `The Western Magic Kids Show'. Ook kunnen ze zwemmen in het naastgelegen zwembad. Voor kinderen die als indiaan of cowboy verkleed komen, is er een leuke verrassing. De entree voor deze activiteiten is EUR 2,65 per kind.

ZoetermeerPashouders hebben op vertoon van deze pas op beide dagen gratis toegang.

Kijk voor meer informatie over de Speelmeerdagen in Oosterheem en Rokkeveen op onze website www.speelmeer.nl. Speelmeer is een initiatief van de gemeente Zoetermeer en stichting MOOI Zoetermeer e.o. met als doel het voorkomen van (bewegings-)achterstand bij de jeugd. Speelmeer biedt schoolgaande jeugd laagdrempelige sportieve en creatieve activiteiten ter stimulering van hun ontwikkeling.