Technische Universiteit Delft
Workshop: Koken met zeewier
door M&C
In Zeeland wordt momenteel weer onderzoek gedaan naar de toepassingen
van zeewier. Een projectgroep onderzoekt samen met een Japanse
kookdocente toepassingen voor in de keuken.
24 februari 2009 | 18:00 uur
plaats: Het Meisjeshuis, Oude Delft 112, Delft
door Kyoko Onishi
Zeewier, de zeegroente van de toekomst?
Inmiddels zijn er al verschillende lekkere gerechten ontwikkeld. Ook
op het gebied van wellness en cosmetica zijn er mogelijkheden.
Studenten van de Hogeschool Zeeland doen onderzoek naar samenstelling,
gezondheidsaspecten en teeltmethodes van regionaal zeewier. De
toekomst lijkt veelbelovend. Zeewier is namelijk erg gezond (Japanners
weten dat al jaren) én lekker! De Provincie ziet er zelfs wat in als
duurzame energiebron. Zeewier zou wel eens een van de nieuwe zilte
teelten kunnen gaan worden!
Tijdens deze presentatie kunt u verschillende gerechten met Zeeuws
zeewier proeven en eventueel zelf oefenen in het maken van sushi
o.l.v. mevr. Kyoko Onishi.
Programma:
18.00 uur: lezing over diverse aspecten van zeewier
19.00 uur: demonstratie en proeverij
Schrijf je in via studiumgenerale@tudelft.nl
Kyoko Onishi studeerde literatuur, kunst, Oosterse geneeskunde en
macrobiotiek. Zij geeft al 30 jaar kooklessen in Nederland en België.
Studenten EUR 5 , medewerkers en alumni EUR 5 , anderen EUR 5
Meer info? www.sg.tudelft.nl
Laatst gewijzigd: 21 januari 2009