Gemeente 's-Hertogenbosch

23-02-2009
Gaat u ook 'over de zeik' van wildplassers?

Overlast in de Binnenstad
In het uitgaansgebied is er in het weekeinde vaak overlast door wildplassen. Stankoverlast en een verminderd veiligheidsgevoel door wildplassen is eerder gewoonte dan uitzondering. De kosten voor het schoonmaken van gebouwen en straten reizen de pan uit. De komende twee maanden gaan we proberen deze overlast en de kosten hiervan te beperken. Poster wildplassen

Hoe gaan we proberen de overlast beperken?
In het weekeind aansluitend aan het carnaval plaatsen we in de Binnenstad op de Marktstraat, Minderbroederstraat, Kerkplein en Smalle Haven vier mobiele plaszuilen. De zuilen worden op vrijdag- en zaterdagavond na 22.00 uur geplaatst en de volgende ochtend tussen 7.00 en 8.00 uur weggehaald.

Proefperiode
In het laatste weekeinde van februari starten we de proef met de plaszuilen. Na de proefperiode van twee maanden bekijken we of de plaszuilen de overlast inderdaad beperken. Als het effect positief is, kan het zijn dat het aantal zuilen wordt uitgebreid. Verder wordt er dan bekeken of het wekelijks plaatsen en verwijderen van de zuilen permanent wordt.

Boete EUR 90,-
Tijdens de proefperiode wordt er door de politie en Stadstoezicht een lik-op-stukbeleid gevoerd. Dit houdt in dat er direct bekeurd wordt zonder waarschuwing vooraf. En daar ga je pas echt "van over de zeik"!

Vragen?
Wilt u hier meer over weten dan kunt u contact opnemen met H. Jansma, tel. (073) 615 31 77 of e-mail beheeropenbareruimte@s-hertogenbosch.nl. Hebt u meldingen over de plaskruizen of het gebruik hiervan kunt u terecht bij Meldpunt Openbare Ruimte, tel. (073) 615 55 55.