Ingezonden persbericht


Bruisend online hockeyplatform is een feit

TeamWebs.nl en Hockey.nl lanceren samen hét online breedtesport platform voor hockeyers

Sinds 22 februari 2009 is hét online platform voor alle hockeyers van Nederland een feit. Het nieuwe hockeyplatform, ontstaan door de samenwerking tussen hockey.nl en TeamWebs.nl, biedt hockeyteams de mogelijkheid om hun teamprestaties met de rest van Nederland te delen. Ieder hockeyelftal met een TeamWeb heeft grote kans dat hun wedstrijdverslagen en foto's ook op hockey.nl te zien zijn. 'De top van de hockeysport staat altijd vol in de belangstelling, maar een platform waar de breedtesport in de spotlights wordt gezet, ontbrak nog' aldus Richard Plugge, hoofdredacteur van de website hockey.nl en het gelijknamige magazine. 'Door de samenwerking met TeamWebs.nl realiseren we een actief online hockeyplatform met onder meer wedstrijdverslagen, filmpjes en foto's van teams uit het hele land op alle niveaus. Daarmee wordt het Nederlandse hockey nog meer een sport van en voor iedereen.'

Het nieuwe hockeyplatform bruist doordat gebruik wordt gemaakt van zogenaamde 'user generated content' die wordt geleverd door TeamWebs.nl. Op TeamWebs.nl kunnen teams gratis een eigen TeamWeb aanmaken met online agenda, prikbord, teamstatistieken, teampolls, wedstrijdverslagen en een album met foto's en filmpjes. Ideaal voor de teamorganisatie maar ook voor teambuilding. Foto's en wedstrijdverslagen die hockeyteams op hun TeamWeb plaatsen worden getoond op hockey.nl, waardoor foto's en verslagen van teams uit het hele land direct naast de prestaties van de tophockeyers terecht komen. Op die manier kan iedereen meegenieten van de belevenissen van de vele teams die iedere week weer actief zijn op en rond de hockeyvelden. En als een team niet in de belangstelling wil staan kan dat ook. Teams kunnen hun TeamWeb hierop instellen.

De website hockey.nl en het gelijknamige glossy magazine zijn tot stand gekomen door de samenwerking tussen de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en Sanoma Men's Magazines. Door de samenwerking met TeamWebs.nl krijgt nu ook de breedtesport nadrukkelijker een plaats en vormt hockey.nl het meest complete hockeymediaplatform van Nederland. Hockeyers vinden hier alles wat ze nodig hebben.

TeamWebs.nl is een sportcommunity speciaal voor teamsporters, ontworpen om de organisatorische kant van teamsporten te vereenvoudigen en de lol en saamhorigheid in teams te vergroten. Teamwebs.nl is in november 2007 gelanceerd door Gunnar Hittorf, Koen Idzenga en Martin Wassink, drie vrienden die zelf veel sporten in teamverband. Zij wilden nog meer genieten van de gezelligheid die het sporten met zich mee brengt, en minder bezig zijn met de organisatorische kant van het teamsporten.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact op nemen met:
Gunnar Hittorf
Gunnar.Hittorf@teamwebs.nl
Tel: 06 - 2677 4676