Politie Zeeland


---


Z-398-2009 Fiets gestolen met medicijnen in fietstas
In de Noordstraat in Axel is zojuist, om 15.32 uur, een damesfiets gestolen.
De eigenaresse van de fiets had deze even opzij gezet om te pinnen. Toen ze dat had gedaan zag ze haar fiets wegrijden met een onbekende daarop. Op de fiets zaten fietstassen en in één van die tassen zitten medicijnen tegen maagklachten. Het betreft Omeprazol. In ernstige gevallen kan iemand die deze medicatie niet voorgeschreven heeft gekregen ontstekingen oplopen aan de nieren of lever en er kunnen bloedafwijkingen optreden. Als de medicijnen gevonden worden is het verzoek of de vinder ze af wil leveren bij de apotheek of het politiebureau.

W-399-2009 Inbraak in bedrijf, Middelburg
Tussen zaterdag 12.00 uur en zondag 15.00 uur werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Kleverskerkseweg in Middelburg.
Om het pand te betreden is een toegang geforceerd. Uit het bedrijf zijn blikken verf weggenomen en aluminium rollen draad. Een schadebedrag is nog niet bekend. De nedadeelde heeft aangifte gedaan bij de Zeeuwse politie.

Z-400-2009 Vernielers actief in Axel
In de afgelopen nacht zijn diverse auto's en woningen in Axel het doelwit geworden van vandalen.
Bij woningen in de Walstraat, het Bosplein en de Te Waterstraat werden ruiten ingegooid. Een auto die op een normale manier geparkeerd stond in de Oosterstraat, stond vannacht om 02.30 uur ineens op z'n kant. Doordat de auto tegen een andere geparkeerde auto aangevallen was, bleek deze andere auto ook beschadigd te zijn. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor en daarom wil de Zeeuwse politie heel graag in contact komen met getuigen. Mocht iemand iets meer weten van deze onzinnige vernielingen, wordt hij/zij verzocht zich te melden bij de politie in Axel of te bellen met het servicecentrum van de Zeeuwse politie op telefoonnummer 0900-8844.

W-401-2009 Jonge dievegges betrapt
Vanmiddag rond 16.55 uur viel een klant van een winkel aan de Lange Zelke in Vlissingen op dat twee meisjes zich nogal verdacht gedroegen bij een make-upstelling.
De klant zag dat de twee meisjes beveiligingsstickers van een potje lipgloss afhaalden en vervolgens het potje in hun tas deden. Hij is dit gaan vertellen aan een medewerkster van de winkel. De dames waren inmiddels gevlogen, maar zowel de medewerkster als de klant gingen naar buiten en zijn achter de meisjes aangerend. Buiten troffen zij de twee meisjes. De winkelmedewerkster heeft de beide meisjes meegenomen naar de winkel en ze daar gehouden tot de politie kwam. Agenten hebben de meisjes, 12 jaar en afkomstig uit Vlissingen, aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar hebben zij verklaringen afgelegd. Uit hun verklaringen kwam naar voren dat zij in vijf winkels in het centrum van Vlissingen spulletjes hebben weggenomen. Tegen de meisjes wordt proces-verbaal opgemaakt. Mogelijk kunnen zij hun straf via HALT voldoen.