Ingezonden persbericht


p e r s b e r i c h t

LITTLE FEAT NAAR PODIUM HARDENBERG

Podium Hardenberg flikt het weer! De Amerikaanse rockband 'Little Feat' komt naar Nederland en koos Podium voor één van de twee concerten op 6 mei. De zaal kreeg enkele jaren geleden de trotse bijnaam 'Paradiso van het Oosten' en de Overijsselse concertzaal is in de internationale rockscene nog steeds hot.

Sommige mensen denken dat de Amerikaanse rockband Little Feat met de dood van Lowell George ophield te bestaan, maar niets is minder waar. George was oprichter van de band en zanger, componist, tekstschrijver en slidegitarist. Hij overleed in '79 en zijn muzikale erfenis bevatte klassiekers als: Willin', Sailing shoes, Spanish Moon, Dixie chicken, Rock 'n' roll doctor en Fat man in the bathtub. Lowell George was ook wel bekend als 'de dikke man met de kleine voeten' en juist zijn kleine schoenmaat brachten hem tot de naam van de band. Little Feat heeft in de jaren tachtig een tijdje opgehouden te bestaan, maar de muzikanten, die al zo lang met elkaar hadden gespeeld, konden niet buiten elkaar. Toetsenman Bill Payne, gitarist Paul Barrère, bassist Kenny Gradney, drummer Richie Hayward en congaspeler Sam Clayton tekenen voor de parel 'Little Feat' met nog steeds die glorieuze mix van countryrock, New Orleansfunk, blues, boogie, jazzrock en bluegrass. Little Feat is een band die het muziekmaken niet kan laten. Paul Barrère zegt zelfs: 'De band is ons leven' en daarmee is eigenlijk alles gezegd. Hoe goed en hoe levend ze zijn, weet iedereen die in 2007 bij hun concert in Paradiso was of de recensies van dat concert heeft gelezen.

Little Feat doet op 5 mei Melkweg Amsterdam en een dag later Podium Hardenberg waar de zaal open gaat om 19.30 uur. Concert-start is om 20.30 uur. Tickets kosten ¤ 27,50 en de voorverkoop is inmiddels van start gegaan op www.poppodium.nl.

Einde Persbericht