Ingezonden persbericht


LA CARAVANE PASSE

Balkanband van wereldformaat doet korte clubtour in aanloop naar Oerol en Lowlands

La Caravane Passe uit Frankrijk is door hun multiculturele muziekmix met duidelijke roots in de Balkan- en Gypsymuziek een ideale feestband. Ze zijn dan ook graag geziene gasten op festivals door heel Europa en staan komende zomer op Oerol en Lowlands. Maar voordat ze op Lowlands de tent zullen afbreken, speelt La Caravane Passe begin maart nog een viertal clubshows in Nederland tijdens de inmiddels beruchte Balkan Beatz avonden.

Het vijftal uitstekende muzikanten dat La Caravane Passe vormt is afkomstig uit verschillende wereldmuziekdisciplines. In La Caravane Passe hebben de Fransen een gezamenlijke uitlaatklep gevonden voor hun muzikale diversiteit in hun gedeelde liefde: Balkan Beats.

Om extra uitdrukking te geven aan het uitzonderlijke karakter van hun eigen multiculturele interpretatie van Oost-Europese muziek worden de teksten gezongen in het Plèchtiaans. Deze samensmelting van Roma en andere wereldtalen is zelfverzonnen en wordt alleen gesproken in Plèchti: het virtuele dorp waar La Caravane Passe haar thuis vindt. Het nieuwe album met de bijpassende titel 'Velkom Plèchti' wordt goed ontvangen door pers en publiek en levert vergelijkingen op met de virtuositeit van Taraf de Haïdouks en Fanfare Ciocarlia.

La Caravane Passe werd onlangs aangekondigd als één van de eerste vijf namen voor Lowlands 2009. In aanloop naar het festivalseizoen, dat wel eens de grote doorbraak van het gezelschap in Nederland kan gaan betekenen, doet La Caravane nog een korte clubtour. In vier dagen tijd doen ze vier podia in vier steden aan: Paard van Troje in Den Haag, Ekko in Utrecht, Melkweg in Amsterdam en 013 in Tilburg. In al deze gevallen zullen de dj's van Balkan Beatz de avond verder vormgeven. In de Melkweg treedt deze avond ook La Cherga op, een andere topper uit het Balkangenre.

LA CARAVANE PASSE presented by Balkan Beatz

do 5 mrt - Paard van Troje , Den Haag - www.paard.nl

vr 6 mrt - Ekko, Utrecht - www.ekko.nl

za 7 mrt - Melkweg, Amsterdam - www.melkweg.nl
(samen met La Cherga feat. Irina Karamarkovic)

zo 8 mrt - 013, Tilburg - www.013.nl

meer informatie op:
www.myspace.com/lacaravanepasse
www.lacaravanepasse.com
www.balkanbeatz.nl

-----------------------------------