Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Gemeente onderzoekt tevredenheid onder Wmo-gebruikers

Deze week ontvangt ongeveer de helft van de mensen die gebruik maken van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een vragenlijst. De gemeente gaat daarmee na hoe zij de dienstverlening ervaren. De mensen die de vragen ontvangen, zijn uitgekozen in een willekeurige steekproef. Voor een betrouwbaar beeld is het voldoende om de helft van de Wmo-gebruikers te benaderen.

Aanvraag

De vragen gaan over de manier waarop de aanvraag is verlopen en over verschillende aspecten van de gegeven ondersteuning. De enquête gaat ook naar sommige mensen die een aanvraag hadden ingediend, maar niet toegekend kregen. Zij kunnen hun mening geven over hun ervaring met de procedure.

De gemeente laat het onderzoek verwerken door het onafhankelijke bureau SGBO, dat ook de vragenlijst opstelde. Zo kunnen de resultaten van Berkelland vergeleken worden met andere gemeenten. Ook zal er overleg zijn met de instellingen die in Berkelland de huishoudelijke hulp verzorgen.

De gemeente Berkelland biedt ondersteuning aan mensen met beperkingen. Deze ondersteuning verschilt van persoon tot persoon. Het gaat bijvoorbeeld om hulp bij het huishouden, een rolstoel, een woonvoorziening of vervoer. De gemeente levert deze ondersteuning via de Wet maatschappelijke ondersteuning. Wethouder Jan Zappeij van onder andere zorg vindt: "Zonder de ervaring en mening van de gebruikers kan de gemeente niet veel verbeteren. Daarom hoop ik, dat zij meewerken aan het onderzoek".

Trefwoorden Onderzoek, Wmo
Mutatiedatum 23/02/2009