Gemeente Rotterdam

Nr. 09

20 februari 2009

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 23 februari t/m 1 maart 2009

Wethouder Baljeu start dooi vrieswand op Stationsplein

Wethouder Jeannette Baljeu start, als portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de Stadsregio Rotterdam, maandag 23 februari om 12.50 uur de dooi van de bijzondere vrieswand op het Stationsplein. De vrieswand is een onderdeel van de bouwput van het nieuwe metrostation CS en hield het grondwater uit de put. Het uitzetten van de vriesinstallatie is een belangrijke mijlpaal in de bouw van het nieuwe metrostation en daarmee een grote stap in de realisatie van een nieuw Rotterdam Centraal.

(Voor meer informatie: RandstadRail, Ivana Srecec, tel. 010 - 270 1061)

Wethouder Baljeu slaat eerste paal parkeergarage de Strip

Wethouder Jeannette Baljeu (verkeer, vervoer en organisatie) en portefeuillehouder Mieke van der Graaf (deelgemeente Feijenoord) slaan dinsdag 24 februari om 9.30 uur de eerste paal voor parkeergarage de Strip. Hillesluis krijgt er in de komende jaren diverse winkels en maatschappelijke voorzieningen bij. Het plein tussen de Colosseumweg en de Laantjesweg heeft daardoor een centrale functie en is een ontmoetingplaats voor buurtbewoners. Parkeergarage de Strip wordt onder dit plein gebouwd en biedt plaats aan 200 auto's. De garage is naar verwachting over een jaar klaar.

(Voor meer informatie: Sibel Kilinc, deelgemeente Feijenoord, tel. 010 - 291 6344)

Wethouder Kriens reikt naturalisatiebesluiten uit

Op woensdag 25 februari is wethouder Jantine Kriens (welzijn, volksgezondheid en maatschappelijke opvang) van 20.00 tot 21.45 uur aanwezig bij de naturalisatieceremonie in de hal van Publiekszaken stadhuis, tegenover het hoofdbureau van politie. De wethouder houdt een toespraak en reikt de naturalisatiebesluiten uit. Met dit besluit krijgen de aanwezigen officieel de Nederlandse nationaliteit.

(Voor meer informatie: Publiekszaken, Sara van Eijk, tel. 010 - 417 2371)

En verder...

Is burgemeester Ahmed Aboutaleb op woensdag 25 februari om 15.45 uur aanwezig bij de opening van de tentoonstelling '200 jaar Prix de Rome' in Kunsthal Rotterdam (Westzeedijk 341). Deze tentoonstelling biedt een historisch overzicht van de Prix de Rome, de prestigieuze prijs in de wereld van kunst en architectuur. '200 jaar Prix de Rome' wordt geopend door minister Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Hare Majesteit de Koningin.

(Voor meer informatie: Willemijn van Drunen, Kunsthal afdeling Communicatie, tel. 010-4400300)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam