Gemeente Utrecht

Majellaknoop op de schop

Van 23 februari tot en met 30 april 2009 is de Majellaknoop grotendeels afgesloten voor het verkeer. In deze periode vervangt Eneco gasleidingen en de gemeente de rioleringen onder het plein. Een deel van de Lessinglaan krijgt in dezelfde periode nieuw asfalt. De geplande herinrichting van de Majellaknoop is vanwege juridische procedures tot nadere orde uitgesteld. Automobilisten moeten rekening houden met ernstige verkeershinder.

Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. De bypass mag van de rechter tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan het Majellaplein gebruikt worden als een van de omleidingroutes. Dit heeft de rechtbank besloten op 11 februari 2009. De bypass is de nieuwe omleidingsweg tussen de Vleutenseweg (ter hoogte van Steenovenweg) en de Thomas à Kempisweg (ter hoogte van Cremerstraat).

Wegafsluitingen vanaf 23 februari
In de noord - zuid richting (Cartesiusweg - Lessinglaan) en vice versa is tijdens de werkzaamheden geen autoverkeer mogelijk. De Spinozabrug gaat door middel van een slagboom dicht voor het verkeer. Hulpdiensten, bussen, fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik blijven maken van deze brug. Hulpdiensten en bussen worden omgeleid vanaf en tot de brug via de Laan van Nieuw Guinea, de Groeneweg en de Vleutenseweg. De Vleutenseweg is slechts beperkt toegankelijk via twee smalle rijstroken.

Openbaar vervoer
De bussen van lijn 4 rijden niet meer over de route Kanaalstraat/Laan van Nieuw Guinea, maar gaan over de Vleutenseweg rijden. De bussen van lijn 5 rijden niet meer over de Vleutenseweg, maar worden omgeleid via de Kanaalstraat/Laan van Nieuw Guinea. De bussen van lijn 10 worden tussen de Cartesiusweg en de Lessinglaan omgeleid via de route Vleutenseweg/Groeneweg/Laan van Nieuw Guinea. De bussen van en naar Leidsche Rijn (lijnen 26, 28, 37, 38 en 39) krijgen ter hoogte van Douwe Egberts voorrang bij het invoegen tussen het andere verkeer.

Fietsers en voetgangers
Alle fietsroutes over de Majellaknoop blijven open, zij het met omleidingen en verplaatste oversteekplaatsen.

P+R Muziektheater gratis
P+R Muziektheater aan de A2 (afslag 7 Lage Weide/de Wetering) is tijdens de werkzaamheden gratis, de bussen van en naar Leidsche Rijn stoppen hier elke tien minuten en rijden via de Majellaknoop en de Vleutenseweg naar Utrecht Centraal.

Informatie
De bewoners en ondernemers worden zo spoedig mogelijk middels een wijkbericht over de afsluiting van het Majellaplein geïnformeerd. Vanwege de snelle start van de werkzaamheden is er voor de bewoners en ondernemers een inloopavond op 19 februari van 19.00 - 20.30 uur in het NDC Den Hommel, Kennedylaan 9, 3533 KH Utrecht georganiseerd. Vanaf vrijdagochtend 20 februari is er elke vrijdag bouwspreekuur van 10.30 - 11.30 uur in Wijkbureau West, Groenweg 54A. Hiervoor kunnen de bewoners zich aanmelden via west@utrecht.nl. Meer informatie: www.utrecht.nl/majella.




Gemeente Utrecht