"Amsterdam's Most Wanted" stopt onderhandelingen overname 94.9 FM


AMSTERDAM, 20090223 -- Slecht nieuws voor een ieder in Groot Amsterdam die wacht op een radiostation dat zich onderscheidt van de nu dagelijks te horen `eenheidsworst' op de radio. "Amsterdam's Most Wanted" (AMW), in het leven geroepen door een groep onafhankelijke radiomakers, was in onderhandeling met mediaman en eigenaar van o.a. Decibel FM en Boomerang Media, Pierre Karsten, over het overnemen van de frequentie 94.9 FM. De frequentie stond `in de etalage' nadat Bas Emons, tot voorkort directeur van Decibel én van Unique dat sinds januari te horen was op 94.9 FM, door Karsten op non-actief is gesteld, aldus meerdere bronnen binnen Decibel.

Vandaag, maandag 23 februari 2009, zou Karsten uitsluitsel geven over de mogelijkheden tot overname van de frequentie. Karsten wilde hier echter geen duidelijke uitspraak over doen. Karsten wilde ook niet antwoorden op de vraag of er onderhandelingen zijn met een derde, of zelfs meerdere partijen, maar had nog een extra week nodig om uitsluitsel te kunnen geven.

Amsterdam's Most Wanted had afgelopen week adverteerders, en een hoofdsponsor klaar staan om actie te ondernemen. Met deze adverteerders en sponsor zouden alle kosten, een slordige tienduizend euro per maand, gedekt zijn. Echter, heeft de groep zich teruggetrokken en afgezien van verdere onderhandelingen omtrent de frequentie 94.0 FM voor Groot Amsterdam.

AMW heeft zich volwassen opgesteld en zakelijk gedragen. Alle afspraken zijn netjes nagekomen en de financiën zijn dik in orde. AMW is niet een clubje kinderen dat nu bedenkt om maar eens radio te gaan maken, maar een groep professionele mensen die weten waar ze mee bezig zijn, en ook zo behandeld wenst te worden. Een serieuze kandidaat voor de frequentie, die niet serieus wordt genomen. Afgesproken was dat AMW met niemand over de onderhandelingen zou praten, maar het radioforum.nl staat vol met berichten tot in detail. Bas Emons is overigens in geen velden of wegen te bekennen, en dus ook niet te bereiken voor commentaar.

Amsterdam's Most Wanted dus NIET op 94.9 FM maar wellicht binnenkort ergens anders...

Stay tuned!
AMW Crew Amsterdam
www.amsterdamsmostwanted.nl





Ingezonden persbericht