Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kunstenaar Floyd Douglas op volle kracht vooruit

Exposities in Brussel, Dubai, Moskou en New York

Amsterdam- Februari 2009- De jonge Nederlandse beeldend kunstenaar Floyd Douglas (geboren 1982) timmert hard aan de weg. Onlangs heeft hij succes gehad op de Miljonair Fair in Amsterdam en Moskou ook in 2009 bezoekt hij verscheidene beurzen in binnen- en buitenland. Douglas exposeert buiten Moskou en Amsterdam ook o.a. met zijn kunstwerken in Brussel, Dubai, en New York. Het werk van Douglas bestaat uit een bijzondere combinatie van fotografie en verscheidene schildertechnieken; een kunstvorm die Douglas het liefst 'mixed media' noemt.

Artistiek milieu
Floyd Douglas, afkomstig uit een artistiek milieu, spreekt met zijn grote dynamische, kleurrijke mixed media werken vooral een 'jong' publiek aan. Zijn werk is beïnvloed door het digitale tijdperk, met de daarbij behorende vrijheid. Floyd Douglas haalt zijn inspiratie uit alles wat hem bezighoudt: mode, kunst, design, films, muziek, architectuur en reizen. Door de gelaagdheid van zijn werk kan een toeschouwer, met zijn of haar eigen levensverhaal en waarheid, zich het werk toe eigenen, aldus de kunstenaar. Floyd Douglas: "Voor mij zijn de werken die ik maak momentopnamen uit een film, soms een scene. Een niet bestaande film die zich in mijn hoofd afspeelt en de weg naar het doek vindt. Het is een tijdrovend proces maar het geeft mij erg veel voldoening, vooral de totale vrijheid om mijn fantasie een vorm te geven is voor mij een soort levenselixer".

Surrealistisch
De technieken die Floyd Douglas gebruikt zijn compilaties en composities van foto's die digitaal gemanipuleerd worden tot een surrealistische setting. Nadat het werk op traditioneel schilderscanvas wordt afgedrukt, verrijkt de kunstenaar het werk met mixed media zoals de handgeschilderde kenmerkende zijkanten, paintbrush sjablonen, kunsthars en zelfs bladgoud. Grote bedrijven hebben inmiddels ook opdrachten gegeven. De gemiddelde prijs voor het werk van Floyd Douglas bedraagt 2500 euro.



Ingezonden persbericht