Ingezonden persbericht


Persbericht

NAVTEQ breidt dekking in Zuid-Amerika uit met eerste navigatiekaarten voor Chili en Venezuela

~ auto- en mobiele navigatieoplossingen mogelijk door nauwkeurige geometrie en content ~

Veldhoven, 23 februari, 2009 - NAVTEQ, toonaangevend aanbieder van digitale kaarten voor autonavigatie en location-based solutions, biedt nu ook navigeerbare kaartdekking van Chili en Venezuela. Hiermee verstrekt NAVTEQ kwalitatief hoge automotive-content voor draagbare en mobiele apparatuur. De eerste NAVTEQ-kaart voor Chili omvat meer dan 57.000 kilometer aan wegen, de kaart voor Venezuela meer dan 86.000 kilometer. Om de NAVTEQ-kwaliteit te garanderen, bevatten beide kaarten tot 260 attributen per wegdeel. Deze wegattributen bieden informatie zoals rijrichting, wegblokkades en keerverboden. Daarnaast zijn deze attributen essentieel bij de ondersteuning van nauwkeurige turn-by-turn routebegeleiding in hoogstaande navigatiesystemen en draagbare apparatuur.

Content verbetert de functionaliteit van navigatieapparatuur Naast wegattributen bevat de NAVTEQ-kaart ook nauwkeurige geometrie en content. Dit versterkt de klanttevredenheid tijdens het gebruik van navigatiesystemen en mobiele apparatuur. Zo bieden bijvoorbeeld geverifieerde Points of Interest (POI's) en adressenlijsten eindgebruikers meer mogelijkheden om hun bestemming te selecteren en nieuwe locaties te ontdekken. 3D Landmarks en 3D City Models ondersteunen nieuwe generatie navigatie door eindgebruikers een vertrouwd gevoel te geven tijdens onbekende of ingewikkelde navigatiesituaties.

"Met NAVTEQ-kaarten kunnen onze klanten, dankzij de intelligente content voor nauwkeurige navigatieoplossingen, de gebruikerservaring van de eindgebruiker verbeteren", zegt Cindy Paulauskas, vice president product management Amerika bij NAVTEQ.

Kwaliteit creëren door standaard wereldwijde processen NAVTEQ, bekend om de kwaliteit van zijn kaarten, gebruikt een standaard, wereldwijde dataspecificatie als basis bij het opbouwen van nieuwe kaartdekkingsgebieden. Door deze strategie kunnen gebruikers efficiënter en gemakkelijker data integreren. Dit vermindert de kosten van software-updates.

"Door de standaard dataspecificatie kunnen onze klanten snel navigatieoplossingen van wereldklasse bieden in opkomende markten", zegt Eliot Dam, director product marketing Latijns-Amerika bij NAVTEQ. "Dankzij onze wereldwijde dataspecificatie kunnen klanten met hun bestaande productinvesteringen snel nieuwe marktkansen aangrijpen."

Naast deze wereldwijde standaardisatie biedt NAVTEQ zijn klanten technische ondersteuning bij het integreren van zijn kaart in één van NAVTEQ's toepassingen. Ook zijn er andere marketingprogramma's beschikbaar voor ondersteuning bij de introductie van deze navigatietoepassingen en -apparatuur.

"Het GPS- en location-based-services-segment staat voor een dynamische groei in de regio", zegt Jim Dineen, director en general manager Latijns-Amerika bij NAVTEQ. "We willen onze klanten helpen om kansen in de markt te benutten door hen een product van hoge kwaliteit en uitstekende technische ondersteuning te bieden voor het maximaliseren van hun resources en investeringen."

De NAVTEQ-kaarten voor Chili en Venezuela tonen NAVTEQ's onverminderde toewijding aan de regio. Naast kaarten voor Chili en Venezuela bevat de Zuid-Amerikaanse kaartdekking van NAVTEQ ook kaarten van Brazilië en Argentinië.

(428 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over NAVTEQ
NAVTEQ is een toonaangevende aanbieder van uitgebreide digitale kaartinformatie voor autonavigatiesystemen, mobiele navigatietoepassingen, op internet gebaseerde kaartapplicaties en overheids- en zakelijke oplossingen. NAVTEQ creëert de digitale kaarten en de inhoud hiervan ter ondersteuning van navigatie en op location-based service-oplossingen wereldwijd. Het hoofdkantoor van NAVTEQ is gevestigd in Chicago. Het bedrijf is in 1985 opgericht en heeft meer dan 4.000 werknemers verspreid over 196 kantoren in 43 landen. Voor meer informatie kijk op http://www.navteq.com

Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/NAVTEQ/NAVTEQ-breidt-dekking-uit-in-Zuid-Amerika-uit-met-eerste-navigatiekaarten-voor-Chili-en-Venezuela/n/3617 of contact opnemen met:

Claire Backhurst Ilona de Bok NAVTEQ LEWIS PR

Tel: +44.16.28.480.904 Tel: +31.0.40.235.4600 e-M: claire.backhurst@navteq.com e-M: ilonadb@lewispr.com

Altijd als eerste de laatste persberichten van NAVTEQ via deze RSS-feed: http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/NAVTEQ/c/423

NAVTEQ is a trademark in the U.S. and other countries. All rights reserved

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com
Wire: www.lewiswire.com/nl

-------------------------------

LEWIS Communications BV - KvK 14066694 - Hoevenweg 29 - 5652 AW - Eindhoven