Freecom presenteert nieuwe opslag- en multimedia oplossingen op CeBIT


Nederlandse ICT-fabrikant Freecom presenteert nieuwe opslag en multimedia oplossingen tijdens CeBIT Hannover

RIJSWIJK, 20090223 -- Freecom gaat dit jaar `mobiel' tijdens CeBIT en presenteert in Hannover handzame innovaties in opvallende designs op het gebied van opslag en multimedia. De ICT fabrikant van Nederlandse origine laat haar nieuwe producten vanaf 3 maart zien op CeBIT, Planet Reseller, Hall 25, Stand F122.

Mobiele data-opslag, voor elke omgeving, elk avontuur

Privé of op werk, binnen of buiten - Freecom's extreem robuuste mobiele harde schijven uit het ToughDrive assortiment zorgen altijd en overal voor de best mogelijke bescherming van waardevolle digitale gegevens. Tijdens CeBIT wordt de `sportieve' en jongste telg gepresenteerd; de ToughDrive Sport. De naam ToughDrive draagt ook deze externe harde schijf vol trots, want de nieuwste aanwinst in de inmiddels beroemde ToughDrive familie is net zo bestand tegen schokken en stoten. Door de oersterke behuizing én ingebouwd anti-shock mechanisme overleeft deze sportieveling met gemak een val van 2 meter! Maar de gegevens op de harde schijf worden ook beveiligd met een geheugenchip waarop een wachtwoord versleuteld wordt opgeslagen (256bit versleuteling). Al die veiligheid is verpakt in een zeer sportieve outdoor behuizing. De ToughDrive Sport heeft zelfs een geïntegreerde USB-kabel met het uiterlijk van een klimtouw. Al met al is de ToughDrive Sport klaar voor elke avontuurlijke tocht - haak de ToughDrive Sport simpelweg met de aluminium ring aan een rugtas en neem zo met gemak tot wel 500GB mee op reis.

Dit is `m dan; de Mobile Drive XXS, de `grootste kleinste' 2.5-inch harde schijf ter wereld. Hij meet nauwelijks 10 centimeter, is lekker handzaam door de rubberen behuizing, is bijzonder en vooral ook energiezuinig, biedt tot wel 500GB aan opslagruimte en is inmiddels bekroond met een iF Design Award 2009. Topontworper Sylvain Willenz heeft in samenwerking met Freecom naast de Mobile Drive XXS ook exclusieve accessoires voor dit mobiele opslagwondertje ontworpen. Zo kan het uiterlijk van de XXS in een handomdraai omgetoverd worden naar zilver, lichtgrijs of goud.

Freecom`s USBCard is een credit card formaat USB-stick waarmee waardevolle gegevens altijd bij de hand zijn, waar en wanneer dan ook, want de gepatenteerde USBCard wordt gewoon veilig bij elk ander pasje bewaard; in een portemonnee. Deze praktische vorm van mobiele data-opslag is nu ook verkrijgbaar in een stralend witte versie. Zowel de bekende zwarte, als de nieuwkomer zijn voor bedrijven ook nog eens uitermate geschikt om met een bedrijfslogo te laten bedrukken. Zo wordt het niet alleen een praktische datadrager, maar ook nog eens een originele reclamedrager.

Multimedia oplossingen; entertainment-plezier zonder grenzen

De nieuwe MediaPlayer II in zijn minimalistische aluminium behuizing garandeert multimedia-plezier in elke huiskamer. Dankzij de ingebouwde HDMI interface is het puur genieten van HD-kwaliteit. De nieuwe compacte mediaspeler ondersteunt verschillende formaten waar onder MKV waarmee Blu-ray of HD-films in de meest gecomprimeerde vorm bekeken kunnen worden. Maar de MediaPlayer II speelt net zo gemakkelijk films direct op elk tv-toestel af en laat er digitale foto's op zien. Muziek streamt hij net zo gemakkelijk via een PC-netwerk, via internet of van een aangeloten USB-geheugen. Via een tv of een HiFi-systeem. En met een capaciteit van 1TB is hij naast eindeloos entertainment-plezier ook geschikt voor het opslaan en achiveren van `normale' data.

Freecom's internetradio MusicPal is ook te zien op CeBIT en heeft nieuwe extra's: muziek van elke USB harde schijf / stick kan direct worden afgespeeld via de ingebouwde USB host poort. De geïntegreerde HTML browser biedt toegang tot zelfs een nog grotere wereld van geluid, waarmee bijvoorbeeld liedjes van YouTube direct op de MusicPal afgespeeld kunnen worden. De MusicPal `streamt' net zo gemakkelijk MP3's via een PC, Mac of netwerk. De bediening van de `muziekvriend' was al kinderspel door de 2 bedieningsknoppen, maar binnenkort kan het ook vanaf de bank, gewoon met een extra handige afstandsbediening.

En dat is nog lang niet alles... Alle nieuwtjes bekijken? Bezoek Freecom op Stand F122 in Planet Reseller, Hall 25. Heeft u nog geen toegangskaart? Vraag deze dan simpel aan via info.nl@freecom.com.

Over Freecom:

Freecom is een toonaangevende Nederlandse ICT-fabrikant op het gebied van storage- en multimedia- oplossingen met hoofdkantoren in Rijswijk, Nederland en Berlijn, Duitsland. Sinds de oprichting 18 jaar geleden ontwikkelt, produceert en verkoopt Freecom hoogwaardige ICT-oplossingen voor particulieren en bedrijven. Het brede palet aan producten van Freecom omvat o.a. externe harde schijven, NAS-oplossingen, Flash-geheugens, toebehoren voor internet-telefonie, dvd-branders en professionele backup-systemen. Freecom heeft vestigingen in elf Europese landen en werkt samen met ongeveer 8.500 resellers en distributeurs.