Ingezonden persbericht


Persbericht
23 februari 2009

TiasNimbas stelt hoogleraar Corporate Strategy aan

Prof. dr. Ron Meyer is per februari benoemd tot hoogleraar Corporate Strategy bij TiasNimbas Business School. De nieuwe leerstoel zal zich voornamelijk richten op het strategieproces bij grotere bedrijven - in het bijzonder bij firma's met twee of meer bedrijfsactiviteiten. "Het strategievak verandert doorlopend. Zeker in de lastige economische situatie hebben bedrijven moeite de juiste strategie te kiezen. Langetermijn strategieën maken plaats voor kortetermijn oplossingen. Deze nieuwe leerstoel maakt onze strategische opleidingen nog vollediger", aldus Ramon O'Callaghan, Dean van TiasNimbas.

Strategisch management
O'Callaghan: "Er bestond de behoefte om binnen het vakgebied strategisch management de gelederen te versterken met een hoogleraar die de wereld van academische diepgang en praktische relevantie goed kent en de synthese ertussen nastreeft. Met de aanstelling van Ron Meyer hebben we weer een expert binnengehaald die zijn bijdrage aan het opleidingsniveau bij TiasNimbas zal leveren."

Praktische relevantie
Meyer: "Het is een hele eer om gevraagd te worden voor deze uitdagende functie. Strategie is een kernthema binnen TiasNimbas en ik verheug me er dan ook zeer op om mijn bijdrage hieraan te leveren. Ik denk dat de nieuwe leerstoel Corporate Strategy een goede aanvulling is op de reeds bestaande strategie-leerstoelen en dat we hiermee goed inspelen op de hernieuwde belangstelling voor de praktische invulling van strategievorming.

Nevenfuncties
Ron Meyer is mede-oprichter en managing director van de Strategy Academy waar hij sinds 1998 de meest uiteenlopende organisaties van strategisch advies voorziet. In 2008 verkocht Meyer zijn aandeel in het door hem opgerichte Strategy Works. Tevens richtte hij het Center for Strategy & Leadership op, dat academisch onderzoek met training en consulting combineert.

Over TiasNimbas Business School
TiasNimbas Business School is de business school van de Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven. Op verscheidene (inter-)nationale locaties en in verschillende formats biedt de business school zowel MBA, DBA, Masters (MA/MSc) en Executive Master programma's als korter durende executive programma's. TiasNimbas ontwikkelt tevens bedrijfsspecifieke programma's voor hoogaangeschreven nationale en internationale organisaties. Het motto van de business school, 'Never Stop Asking', staat voor het ideaal van continu vragen en bevraagd worden. TiasNimbas ziet ontdekken en leren als levenslange processen voor succesvolle individuen, bedrijven en organisaties. www.tiasnimbas.edu

Noot voor redacties