Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Red Hat lanceert virtualisatiestrategie

Door het stimuleren van virtualisatie wil Red Hat marktaandeel vergroten

Amersfoort, 23 februari 2009 ­ Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), marktleider in opensourceoplossingen, maakt vandaag haar virtualisatiestrategie bekend. De plannen hebben tot doel virtualisatie in enterprise omgevingen aantrekkelijker te maken dankzij een sterk verbeterd productaanbod.

Middels een ecosysteem van hardware- en softwarepartners biedt Red Hat een breed assortiment om de toegankelijkheid en het gebruik van virtualisatie voor grote bedrijven fors te vereenvoudigen. Virtualisatie is een fundamenteel component in de strategie van Red Hat om flexibele cloud computing te leveren met de mogelijkheid om elke applicatie waar en wanneer dan ook beschikbaar te maken.

Door de integratie van virtualisatietechnologie in het Red Hat Enterprise Linux 5 besturingssysteem is Red Hat marktleider op het gebied van commerciële opensource-oplossingen. Door de overname in september 2008 van Qumranet en zijn KVM SolidICE/SPICE en beheerstechnologieën, werd de basis gelegd waarop de nieuwe generatie virtualisatie-oplossingen wordt gebouwd.

Ondanks dat de adoptie van virtualisatietechnologieën snel toeneemt en hoge ROI (return on investment) biedt, wijst onderzoek van analisten erop dat vele klanten virtualisatie in enterprise en missiekritieke omgevingen nog moeten inzetten. Red Hat maakt van deze kans gebruik met de aankondiging van zijn strategie een krachtige, veilige en beheersbare infrastructuur te bieden voor enterprises.

Een deel van de Red Hat-strategie is klanten een compleet pakket virtualisatie-oplossingen te bieden. Het Red Hat Enterprise virtualisatieportfolio omvat vier primaire componenten:


* Red Hat Enterprise Linux: de strategie van Red Hat voor toekomstige ontwikkelingen van het virtualisatieproductportfolio is gebaseerd op KVM. Hierdoor is Red Hat de enige virtualisatie vendor gebruikmakend van technologie die is ontwikkeld als onderdeel van het Linux besturingssysteem. Bestaande Xen-gebruikers zullen voor de hele levensduur van Red Hat Enterprise Linux 5 ondersteund worden. Bovendien biedt Red Hat een variëteit van tools en services waardoor klanten kunnen migreren van RHEL 5 Xen naar KVM.
* Red Hat Enterprise virtualisatie manager voor servers: een nieuwe virtualisatiemanagementoplossing voor servers. Het is het eerste opensourceproduct in de markt met volledig geïntegreerd management binnen virtuele servers en virtuele desktops met live migratie, system scheduler, power manager, image manager, snapshots, thin provisioning, en mogelijkheden voor monitoring en rapportage. Red Hat Enterprise Virtualisatie Manager voor server is in staat Red Hat Enterprise Linux 5 hosts en Red Hat Enterprise virtualisatie hypervisor te beheren.
* Red Hat Enterprise virtualisatie manager voor desktops: een nieuw managementsysteem voor virtuele desktops dat VDI cost-performance biedt voor zowel Linux als Windows desktops. Het systeem is gebaseerd op Qumranet's SolidICE en maakt gebruik van SPICE remote rendering-technologie.
* Red Hat Enterprise virtualization hypervisor: een nieuwe standalone hypervisor.

Red Hat verwacht dat de lancering van de nieuwe virtualisatieproducten de komende drie tot achttien maanden gaat plaatsvinden. De eerste producten zullen halverwege 2009 beschikbaar zijn.

Door het combineren van de verbeteringen in Intel® virtualisatietechnologie met Red Hat Enterprise virtualisatieportfolio zijn Intel en Red Hat in staat klanten een oplossing te bieden met uitstekende prestaties, schaalbaarheid en flexibiliteit.

'Klanten vragen geavanceerde virtualisatie-oplossingen die makkelijk te implementeren en te beheren zijn', zegt Doug Fisher, vice president, Intel Software en Services Group en general manager Systems Software Division. 'Intel biedt de technologie om deze oplossingen te leveren dankzij verbeterde hardware assist voor virtualisatie en belangrijke softwarebijdragen voor opensourcevirtualisatieprojecten zoals KVM en Xen. De combinatie van Intel® virtualisatietechnologie, Intel® Xeon® processorgebaseerde servers, opensource-innovaties, en Red Hat's Enterprise virtualisatieportfolio voorziet in de vraag naar een innovatieve virtualisatie-oplossing.'

'Met Red Hat's strategie en virtualisatieroadmap heeft Red Hat een unieke positie om het bereik van virtualisatie met ons volledige portefeuille van virtualisatie-oplossingen uit te breiden. Hiervoor combineren we de kracht van ons besturingssysteem, de nieuwe generatie virtualisatietechnologieën en schaalbare beheersinstrumenten', zegt Paul Cormier, executive vice president en president, Products en Technologies bij Red Hat.

'Linux virtualisatie bewijst zich als een robuuste en zeer schaalbare technologie op enterprise niveau, zegt Inna Kuznetsova, directeur van IBM Linux strategie. 'Red Hat Linux ondersteunt alle platformgedreven virtualisatiecapaciteiten van IBM POWER-systemen en System z mainframes. Wij verwachten dat de KVM hypervisor en de integratie binnen Red Hat Linux onze System x-klanten zal helpen te profiteren van de voordelen van datacentervirtualisatie terwijl ze genieten van de flexibiliteit van opensource-oplossingen. Aangezien IBM marktleidende oplossingen biedt aan onze klanten, zullen we gebruikmaken van Red Hat's succes in het bieden van Linux virtualisatievoordelen op onze Systeem x, POWER en System z platformen.

Red Hat geeft een persconferentie over zijn virtualisatiestrategie die live via internet te volgen is. De webcast start maandag 23 februari om 17 uur. Voor deelname aan de webcast, http://www.redhat.com/promo/webcast/223.

Voor meer informatie over Red Hat, bezoek www.redhat.com. Kijk voor meer nieuws op www.press.redhat.com. Red Hat staat 24-26 februari op VMWorld in Cannes.

Over Red Hat, Inc.
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen. Naast het hoofdkantoor in het Amerikaanse Raleigh (NC) heeft Red Hat ruim 65 vestigingen over de hele wereld. De organisatie biedt hoogwaardige en betaalbare technologie met haar besturingssysteemplatform, Red Hat Enterprise Linux. Het platform wordt gecombineerd met applicaties en management en Service Oriented Architecture (SOA) oplossingen, waaronder de JBoss Enterprise Middleware Suite. Red Hat biedt haar klanten wereldwijd ondersteuning, training en consultancy via hooggekwalificeerde partners. CIO's hebben Red Hat in het CIO Insight Magazine Vendor Value-onderzoek voor de vijfde maal op rij verkozen als een van de beste leveranciers van enterprise software. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com




Ingezonden persbericht