Ingezonden persbericht


Satyam achtste in Training Top 125

Bedrijf geprezen voor trainings- en ontwikkelingsinitiatieven voor werknemers

Hoofddorp, 23 februari 2009 - Satyam Computer Services Limited (Euronext Amsterdam: SAYE; NYSE: SAY) staat op plaats acht in de Top 125 van Training Magazine. Voor deze gerenommeerde ranglijst is een groot aantal trainingselementen van uiteenlopende bedrijven gemeten en geanalyseerd. De jury nam onder andere de link tussen training en bedrijfsdoelstellingen, het aantal trainers, de medewerkersomzet en -retentie, en de ontwikkeling van een bedrijf onder de loep. Andere gemeten factoren zijn onderwijsondersteuning, certificeringen en de trainingsuitgaven.

"Dit is om diverse redenen een eer voor Satyam", zegt Ed Cohen, Chief Learning Officer van Satyam. "Ten eerste is Satyam de enige professionele dienstenleverancier uit India in de top 10. Daarnaast zijn we in de afgelopen drie jaar opgeklommen in de lijst: van de vijftiende naar de elfde en nu de achtste plaats. Ten slotte deden dit jaar meer dan duizend bedrijven uit de gehele wereld mee aan de verkiezing. Het feit dat Satyam zo hoog eindigde, onderstreept de toegevoegde waarde die opleidingen aan Satyam en zijn klanten bieden. Onze positie in de top 10 laat zien dat de wereldwijde trainingscommunity zelfs in deze uitdagende tijd voor Satyam achter het bedrijf blijft staan."

De winnaars van de Training Top 125 worden vermeld in een speciale sectie van het februarinummer van Training Magazine. Dit is het zevende opeenvolgende jaar dat het magazine een ranglijst publiceert van de beste bedrijven op het gebied van training en ontwikkeling van medewerkers. Zowel kwantitatieve (75 procent van de totale score) als kwalitatieve data (25 procent) draagt bij aan de positie in de ranglijst. Training Magazine schakelde voor de selectie een onafhankelijk bureau voor onderzoek en data-analyse in om de ingestuurde gegevens te evalueren. Daarnaast namen redacteuren alle inzendingen door.

De redacteuren van Training Magazine prijzen ook het Family Learning Initiative van Satyam, dat waardevolle diensten biedt voor medewerkers en hun familie. Dit initiatief omvat onder andere unieke opleidingskansen. Satyam versterkt hiermee de band tussen families en het bedrijf. Daarnaast voedt het Family Learning Initiative de creativiteit en stimuleert het een leercultuur.

###
Over Satyam

Satyam (Euronext Amsterdam: SAYE, NYSE: SAY) is een vooraanstaande wereldwijde business- en IT-dienstverlener. Het bedrijf levert diensten op het gebied van advies, systeemintegratie en outsourcing aan klanten in verschillende sectoren. Satyam beschikt over een brede, functionele expertise, hoogwaardige technologische kennis en een geavanceerd wereldwijd leveringsmodel om bedrijven te helpen bij het optimaal inrichten van hun belangrijkste processen en hun prestaties te verhogen. De professionals van Satyam blinken onder andere uit in engineering, productontwikkeling, supply chain management, CRM, BPM, BI, enterprise integration en infrastructuurbeheer. Vanuit zijn Development Centres in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië bedient Satyam een groot aantal klanten, waaronder uit de Fortune 500. Voor meer informatie: www.satyam.com.