Ingezonden persbericht


EUROPESE BEDRIJVEN GEBAAT BIJ INVESTERINGSPLAN AT&T TER WAARDE VAN 1 MILJARD DOLLAR

Accent op het leveren en beheren van on-demand netwerktoepassingen

Amsterdam, 23 februari 2009 - AT&T* gaat in 2009 ongeveer 1 miljard dollar investeren in de verdere uitbreiding van zijn mondiale netwerk en in de levering van nieuwe diensten en netwerk-georiënteerde toepassingen voor zakelijke klanten, waaronder een aantal van de grootste Europese multinationals.

Het investeringsprogramma is gericht op netwerkinfrastructuur, services en support en wordt gevoed door de gestaag groeiende vraag naar bedrijfsapplicaties, een direct gevolg van de brede beschikbaarheid van high-speed communicatie­netwerken en mobiele apparatuur.

AT&T's globale initiatief omvat een aantal significante Europese elementen, waaronder investeringen in de Internet-datacenters van de onderneming in Londen en Amsterdam, verhoging van de capaciteit van transatlantische onderzeese kabelsystemen, en uitbreiding van het AT&T Ethernet-portfolio naar zeven Europese markten (Finland, Hongarije, Oostenrijk, Polen, Rusland, Slowakije en de Tsjechische Republiek), waarmee AT&T straks in 17 Europese landen Ethernetdiensten zal aanbieden. Het portfolio omvat onder meer AT&T's VPLS-service, genaamd OPT-E-WANSM, waarmee bedrijven verschillende vestigingen - binnen dezelfde stad of elders in de wereld -kunnen koppelen met het gemak en de efficiëntie van een regulier Ethernet-WAN dat zich wereldwijd laat opschalen.

Tom Regent, Vice President van de activiteiten van AT&T in de regio EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika), toonde zich enthousiast over de nieuwe bekendmaking. "AT&T blijft investeren in de mondiale reikwijdte en diepgang van zijn oplossingeportfolio voor kernmarkten over de hele wereld. De combinatie van de verhoogde datacenter-hostingcapaciteit in Engeland met de opschaling van ons Synaptic Hosting-platform in het super-IDC in Nederland, stelt ons in staat nog beter invulling te geven aan de behoeften van klanten die in Europa zaken doen en tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar 'on demand'-applicaties."

AT&T's investeringsprogramma voor 2009 omvat het volgende:


1) Applicaties: versnelde uitrol van mobiliteitsoplossingen en -applicaties voor bedrijven van elke omvang.


2) Mobility aanbod en applicaties: snelle uitrol van de mobility oplossingen en applicaties voor bedrijven van elke omvang.


3) IBM: voltooiing van de integratie van IBM's mondiale netwerkactiviteiten in het kader van de recentelijk uitgebreide overeenkomst tussen beide ondernemingen.


4) Globale netwerk: Verdere uitbouw van het globale netwerk van AT&T met het oog op levering van services en applicaties voor de markten en regio's waar multinationale ondernemingen zaken doen.

AT&T blijft onverminderd inspelen op de doorgaande verschuiving in netwerkverkeer van spraak naar data en video, met name IP-georiënteerde data en video, nu steeds meer organisaties overstappen van traditionele datanetwerken naar MPLS-georiënteerde VPN's (beveiligde Internetverbindingen) en extern gehoste applicaties.

Sinds begin 2006 heeft AT&T, inclusief deze geplande investeringen, meer dan 3 miljard dollar geïnvesteerd in netwerken, systemen en toepassingen voor de zakelijke markt. Daarmee biedt de onderneming een wereldwijd consistent portfolio van veilige, betrouwbare services voor zijn meer dan 3 miljoen zakelijke klanten.

Het gedetailleerde investeringsplan voor 2009 omvat:

Netwerkdiensten en -applicaties:


· Nieuwe uitbreidingen en verbeteringen op AT&T's VPN-portfolio, WAN-diensten, telepresence, unified communications (integratie van e-mail, fax, telefonie, video en meer), hosting, applicatie-performance en digitale media-oplossingen - allemaal activiteiten die bijdroegen aan de tweecijferige groei in IP-data die AT&T onlangs rapporteerde over het vierde kwartaal.


· Beschikbaarstelling van AT&T Telepresence-services in China, om AT&T de mogelijkheid te geven om bedrijven die de service gebruiken in verbinding te stellen.


· Managed IP telefonie- en lokale netwerkdiensten (LAN) in China, India, de Filippijnen, Thailand, Maleisië en Mexico.


· Op het gebied van hosting en utility-computing:

o Verruiming van de datacenter-hostingcapaciteit in Atlanta, Annapolis en de agglomeratie New York/New Jersey in de VS, en daarnaast ook in Hong Kong, Tokyo en Groot-Brittannië. Momenteel exploiteert AT&T datacenters met een gezamelijk vloeroppervlak van ruim 240.000 vierkante meter in tien landen.

o Uitbreiding van het AT&T Synaptic Hosting (sm) platform in de recent geannonceerde super-IDC's in Singapore, Amsterdam en drie sites in de Verenigde Staten.

o Verhoging van de graad van automatisering voor de levering van Synaptic Hosting-services, gericht op verdere verkorting van de implementatiedoorlooptijden voor onze klanten.

o Uitbreiding van de applicatieservices in de super-IDC's door facilitering van meer via het netwerk uitbestede applicaties, zoals Oracle en SAP.

o Ondersteuning van verder gevirtualiseerde klantapplicaties door uitbreiding van managed-hostingservices naar de locaties van de klant.

o Uitbreiding van de AT&T Intelligent Content Distribution Service in Mexico en het aanbod versterken in groeiregio's zoals Brazilië, Indië en China. AT&T plant ook capaciteitsuitbreidingen in Europa, Japan, Hong Kong, China en Taiwan. Diensten omvatten Flash, Windows Media Format, Move Networks en Silverlight. AT&T breidt ook zijn SSL beveiligingscapaciteiten uit.

Mobiliteitsdiensten en -applicaties:


· Versnelde uitrol van mobiele conferencingoplossingen, portalfunctionaliteit en zakelijke mobiliteitsapplicaties voor bedrijven in verticale sectoren zoals de financiële dienstverlening, industriële productie, retail, gezondheidszorg, onderwijs en overheid.


· AT&T gaat door met investeren in platforms om mobiele applicaties te ondersteunen:

o Location based services - .. field service automatisering en fleet management applicaties voor zakelijke klanten, ter verbetering van geavanceerde locatietechnologieën, zoals GPS en verbeterde Cell-ID, ondersteund door privacy management, charging en deployment management platform

o AT&T Mobile Enterprise Applicaties platform voor bedrijven om efficiënt en veilig bedrijfsapplicaties te ontwikkelen, gebruiken en ondersteunen. Dit bouwt verder op AT&T alliantie met Antenna Software, en gaat verder door het toevoegen van business workflows die essentiele ondernemingsprocessen mobiliseren

o Enterprise On Demand (EOD) - AT&T's dienstenplatform voor klanten om zelf snel en eenvoudig grote draadloze data in te zetten voor gespecialiseerde vertikale apparatuur. Het EOD platform wordt vaak gebruikt voor apparaat-naar-apparaat plaatsing. Een voorbeeld is de uitbreiding van Web Services Interfaces voor constante automatisering.

o External Access Gateway - een platform voor derde partijen om meer informatie te bekomen over AT&T's netwerk transacties zoals plaatsgebaseerde netwerkdiensten.


· Globaal management van mobiele operator-contracten ter ondersteuning van draadloze behoeften (orderverwerking, facturering e.d.) van multinationale ondernemingen.


· Hardwarebescherming en andere beveiligingsfuncties om bedrijven altijd en overal, vanaf elk platform, veilige toegang te bieden tot applicaties en operationele gegevens.


· Verdere integratie van vaste en mobiele omgevingen, voortbouwend op de Mobile Extension-service die AT&T eerder dit jaar aankondigde.


· AT&T's mobiliteitsoplossingen en diensten voor bedrijven zullen verder groeien dankzij het grootste werelwijde draadloze bereik van elke Amerikaanse provider. AT&T biedt voice-roaming in meer dan 210 landen, toegang tot e-mail, web- en andere data-applicaties in meer dan 160 landen en toegang tot mobiele breedband 3G-netwerken in meer dan 65 landen. Dit portfolio wordt gecomplementeerd door de voortdurend groeiende wereldwijde WiFi-ondersteuning die AT&T biedt met inmiddels meer dan 88.000 hotspots over de hele wereld.

Integratie met IBM-netwerken:


· Verdere integratie van de wereldwijde netwerkactiviteiten van IBM, voortvloeiend uit het nieuwe contract dat beide ondernemingen sloten. AT&T en IBM werken intensief samen bij het leveren van netwerk- en computing technologie en diensten aan multimationale bedrijven. Via de overeenkomst met IBM breidde AT&T zijn dienstverlening vorig jaar uit met lokale support en netwerkexpertise in 48 landen en werden er een tiental nieuwe contracten gesloten.

Verdere mondiale netwerkuitbreiding:


· Realiseren van nieuwe onderzeese glasvezelcapaciteit met Alaska, Australië, de regio Azië/Pacific, India, Puerto Rico en het Caribisch gebied, en op transatlantische routes met Europa. Momenteel heeft AT&T deelnemingen in 83 onderzeese kabelsystemen met een gezamenlijke lengte van 488.000 mijl. In totaal omvat het glasvezelnet van AT&T meer dan 888.000 mijl aan kabellengte.


· AT&T's VPN diensten zullen tegen eind 2009 uitgebreid worden in nog eens 18 landen, waarmee AT&T straks in 149 landen VPN-toegangsdiensten biedt.


· Verruiming van toegangsmogelijkheden door uitbreiding naar nieuwe landen in alle wereldmarkten in de loop van 2009:

o VPN Ethernettoegang wordt met vier landen uitgebreid tot 38 landen.

o VPN DSL-toegang wordt met 6 landen uitgebreid naar 44.

o VPLS-toegang komt beschikbaar in 31 landen, tegen 15 op dit moment. AT&T's OPT-E-WANSM Ethernet Virtual Private LAN is de enige globale gecertifieerde('unified') Carrier Ethernet-service op basis van een naadloze wereldwijde MPLS/VPLS-infrastructuur.


· IPv6-uitrol - in antwoord op de mondiale eisen van overheden en bedrijven implementeert AT&T een meerjarenplan voor uitrol van een compleet aanbod IPv6-netwerkdiensten die de bestaande IPv4-investeringen van organisaties beschermen.


· Introductie van nieuwe netwerkservices:

o AT&T Wavelength Private Line, een veelzijdige, bewaakte lange-afstands outsourcingservice die ondersteuning biedt voor verschillende protocols in onder meer gigabit-Ethernet en 10-gigabit-Ethernet LAN- en WAN-configuraties.

o Enhanced AT&T Ultravailable Network Services waarmee bedrijven optimaal gebruik kunnen maken van netwerkmonitoring en beheertools, hoogwaardige support en zichtbaarheid via AT&T BusinessDirect® .

o AT&T zal ook zijn globale backbonecapaciteit uitbreiden door 1) introductie van nieuwe en snellere 10Gb edge-apparatuur, 2) verhoging van de backbonebandbreedte en 3) plaatsing van meer Cisco CRS1 routers op hoofdroutes.

o Uitbreiding van netwerkgebaseerde firewall capaciteiten en de AT&T Internet Protect reeks waaronder My Internet Protect, Private Intranet Protect en DDoS Defense in Azië - Pacific.

In zijn meest recente rapport** concludeerde onderzoeksbureau Ovum dat AT&T van de vijf grootste mondiale serviceproviders geografisch de gunstigste spreiding heeft op de outsourcingmarkt voor zakelijke servicecontracten, en daarmee de beste uitgangspositie om in 2009 de sterkste groei te realiseren.


* Producten en diensten van AT&T worden geleverd of aangeboden door dochter- en zusterondernemingen van AT&T Inc. onder de merknaam AT&T en niet door AT&T Inc.

** Ovum, Enterprise Strategy Review: AT&T completes the deal, David Molony, Mike Sapien, Jan. 2009

Over AT&T

AT&T Inc. is een van 's werelds grootste houdstermaatschappijen in telecommunicatiediensten. De diverse dochterondernemingen, werkmaatschappijen en gelieerde bedrijven verzorgen geavanceerde IP-georiënteerde zakelijke communicatiediensten voor organisaties in de VS en elders in de wereld. AT&T is de grootste partij op de Amerikaanse markt voor draadloze diensten, snel Internet en spraakservices. AT&T is verder bekend als uitgever en exploitant van de Yellow Pages en de daaraan gelieerde YELLOWPAGES.COM organisatie, en stelt het zijn merknaam via licenties beschikbaar aan innovators op het gebied van onder meer communicatie-apparatuur. In het kader van zijn "3-scherms" integratiestrategie werkt AT&T aan de uitbreiding van zijn TV-entertainmentaanbod. In 2008 prijkte AT&T opnieuw op de eerste plaats van Fortune's "World's Most Admired Telecommunications Company" ranglijst en was het ook "America's Most Admired Telecommunications Company". Kijk voor meer informatie over AT&T Inc. en de producten en diensten van AT&T en haar dochterondernemingen en gelieerde bedrijven op http://www.att.com.

© 2009 AT&T Intellectual Property. Alle rechten voorbehouden. AT&T, het AT&T-logo en alle andere in dit document genoemde merknamen van AT&T zijn handelsmerken van AT&T Intellectual Property en/of van aan AT&T gelieerde ondernemingen.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met:
Fleishman-Hillard

Willeke Binnendijk

T : 020 4065930

E : willeke.binnendijk@fleishman.com