P E R S B E R I C H T

Wortell en Software Innovation sluiten strategisch partnership

Informatie managementplatform Publiek 360⁰ digitaliseert de volledige documentenstroom binnen organisaties

Lijnden, 23 februari 2009 - Nederlandse ICT dienstverlener Wortell en het Noorse Software Innovation zijn een strategisch partnership aangegaan op het gebied van informatie managementsystemen voor de publieke sector. Dankzij deze samenwerking kan Wortell de geavanceerde oplossingen van Software Innovation op het gebied van document management, record management en contact management, op basis van Microsoft SharePoint, in Nederland aanbieden. Wortell, 12-voudig Microsoft Gold Certified Partner, is via Microsoft in contact gekomen met Software Innovation.

De beide partners gaan het informatie managementplatform Publiek 360⁰ van Software Innovation introduceren op de Nederlandse markt. Publiek 360⁰ werkt op basis van SharePoint technologie en zorgt ervoor dat alle communicatie zaakgericht werkt en binnen én systeem wordt afgehandeld. Het resultaat is een compleet systeem voor informatie-ontsluiting en -beheer, waarmee organisaties hun documentenstroom volledig kunnen digitaliseren.

'Software Innovation ziet uit naar de samenwerking met Wortell', zegt Jan Kirkerud, Group Director HR & Chief Marketing Officer/CMO bij Software Innovation. 'Dit partnership biedt ons een sterke vertegenwoordiging in een belangrijke Europese markt. De keuze van Wortell voor Publiek 360° als platform voor administratieve oplossingen voor de publieke sector, onderstreept de leidende positie van ons product, zowel op technisch als op functioneel gebied.'

'We hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor een periode van negen jaar. Een dergelijk lange looptijd betekent voor Wortell en Software Innovation een duidelijk commitment en een investering voor de lange termijn. Wortell zal betrokken zijn bij de lokalisatie van de software en het geschikt maken van deze oplossing voor de Nederlandse markt', voegt Danny Burlage toe, directeur techniek Wortell. 'Publiek 360⁰ is voor ons een zeer interessant product. Hier is eindelijk een oplossing die specifiek ontwikkeld is voor zaakgericht werken en die tevens voor 100% gebaseerd is op Microsoft SharePoint. Het is een bijzonder product dat uitstekend aansluit op onze oplossingen voor de publieke sector.'

Publiek 360⁰ is per 1 maart 2009 beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Over Software Innovation
Software Innovation is marktleider in Noord-Europa op het gebied van ontwikkeling en implementatie van informatie managementsystemen. Het bedrijf heeft twintig jaar ervaring in het bieden van diensten en producten die betrekking hebben op informatiemanagement, documentatiemanagement en samenwerking. Met een personeelsbestand van 502 medewerkers helpt het bedrijf organisaties bij het organiseren, beheren en uitwisselen van documentatie, en het reduceren van fysieke documenten en informatie.