Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht


1.500 inwoners ontvangen Barendrechtse Barometer: Meedoen aan onderzoek ook mogelijk via internet

BARENDRECHT (maandag 23 februari 2009) ­ De gemeente voert voor de vijfde keer het onderzoek de Barendrechtse Barometer uit. Deze week ontvangen 1.500 Barendrechtse inwoners van 15 jaar en ouder een vragenlijst. Het beantwoorden van de vragen kan dit jaar op twee manieren: schriftelijk of via internet. Met de mogelijkheid om de vragenlijst ook via internet in te vullen, maakt de gemeente deelname aan het onderzoek nog makkelijker. De respons op het jaarlijks terugkerende onderzoek ligt ongeveer rond de 50%. Met het onderzoek wil de gemeente achterhalen hoe inwoners denken over het functioneren van de gemeente.

De selectie van bewoners vindt elk jaar opnieuw plaats en gebeurt willekeurig. In totaal worden 1.500 bewo- ners uitgenodigd. De vragenlijst is speciaal bestemd voor de persoon aan wie de vragenlijst geadresseerd is. Met behulp van de informatie uit de Barometer kan de gemeente ervoor zorgen dat het wonen in Barend- recht nóg prettiger wordt en beter aansluit bij de behoeften en wensen van inwoners. Om het invullen van de vragenlijst nog makkelijker te maken, kunnen bewoners er voor kiezen om de vragenlijst via internet in te vullen. Zij kunnen met een aan hen toegestuurde unieke code inloggen via www.barendrecht.nl. Bewoners kunnen tot en met 13 maart 2009 meedoen aan het onderzoek.

Sport en Mantelzorg
De Barendrechtse Barometer bevat ieder jaar standaard vragen over de relatie tussen bewoners en de ge- meente, de kwaliteit van de leefomgeving en de prioriteiten van de gemeenteraad. Daarnaast gaat het on- derzoek ieder jaar in op enkele specifieke vraagstukken. Zo wil de gemeente in 2009 graag de mening van bewoners over sport(mogelijkheden) in Barendrecht. Ook wil de gemeente weten hoeveel inwoners mantel- zorg geven en hoe de gemeente hierin kan ondersteunen.


Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht