Ingezonden persbericht


Persbericht

Morningstar Systems structureert documentenstroom Boels Zanders met WorkSite

Meerssen, 23 februari 2009 - Boels Zanders Advocaten, gespecialiseerd in ondernemingsrecht, handelsrecht, arbeidsrecht, vastgoedrecht en bestuursrecht, heeft ervoor gekozen om het document management systeem WorkSite in gebruik te nemen. Morningstar Systems, onderdeel van de I.R.I.S. Group en specialist op het gebied van dossier-, kennis- en relatiemanagement, verricht momenteel de implementatie.

Boels Zanders, waar op dit moment 56 advocaten werkzaam zijn, had te maken met een groeiende stroom data; met name het emailverkeer en de omvang van het aantal pdf- en Word documenten groeide gestaag. Dit vormde een belangrijke aanleiding om op zoek te gaan naar een document management systeem. Diverse document management systemen zijn door Boels Zanders geëvalueerd, waarna uiteindelijk is gekozen voor WorkSite en Morningstar Systems. Het beoogde resultaat van de implementatie van WorkSite is dat alle digitale documenten binnen één dossier eenvoudig opgeslagen kunnen worden.

De WorkSite-oplossing weerspiegelt de werkomgeving van advocaten en bevat hulpmiddelen voor zaakgericht werken en kennismanagement. Daarnaast noemt Wim Eikendal, partner en voorzitter van de ICT stuurgroep bij Boels Zanders, als voordeel dat alle documenten straks maar één keer opgeslagen hoeven worden: "Documenten en emails zijn op die manier voor iedereen binnen de organisatie toegankelijk. Dat is nu - met het huidige systeem - nog niet aan de orde, omdat er gedeeltelijk ook informatie in Outlook mappen wordt opgeslagen en dus niet kantoorbreed gedeeld kunnen worden." Boels Zanders wil met het document management systeem de documentenstroom en uniformiteit in de opslag aansturen. Daarnaast is het doel om de interne kennis en knowhow beter te kunnen benutten en toegankelijk te maken. Digitale documenten zijn eenvoudiger terug te vinden, op full-text en metadata, meent Eikendal. "Over welke metadata we documenten meegeven zijn we nu nog aan het overleggen maar met dit gegeven kunnen dwarsdoorsneden worden gemaakt van dossiers, zodat onze advocaten deze sneller en eenvoudiger kunnen doorzoeken."

Boels Zanders heeft gekozen voor WorkSite naar aanleiding van een aantal demonstraties en onderzoek in de markt. "De presentatie van WorkSite, zowel de wijze waarop de presentatie gehouden werd als de inhoud van het programma, sprak ons direct aan", aldus Eikendal. "Vervolgens zijn wij op bezoek gegaan bij een advocatenkantoor in Brussel, daar werd al langere tijd met WorkSite gewerkt en dit beviel goed." Volgens Eikendal verloopt ook de samenwerking met Morningstar Systems op dit moment uitstekend: "De demonstratie was goed, de mensen spraken ons aan. Ze zijn duidelijk goed op de hoogte van ons vakgebied en niet bezig iets te verkopen wat niet waargemaakt kan worden. Ook de onderhandelingen zijn plezierig verlopen."

René Beulen, commercieel directeur van Morningstar Systems: "Binnen de advocatuur is een uniforme, gestroomlijnde informatievoorziening nodig om cliënten optimaal te kunnen bedienen en daarnaast te kunnen concurreren met andere kantoren. Met WorkSite heeft Boels Zanders een oplossing die deze uniformiteit waarborgt en tegelijkertijd zorgt voor tijdsbesparing, omdat het doorzoeken van en werken met dossiers en email veel eenvoudiger is."

Morningstar Systems - Kruisstraat 1 - 6231 LJ Meerssen Tel: +31 (0) 43 408 6600 - Fax: + 31 (0) 43 408 6609 - e-mail: info@morningstarsystems.nl, internet: www.morningstarsystems.nl

Over Morningstar Systems
Morningstar Systems is specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management. Morningstar is gericht op het verbeteren van informatie-intensieve processen binnen en tussen bedrijven. Centraal daarbij staat de samenhang tussen gestructureerde gegevensbronnen en ongestructureerde gegevensbronnen. Morningstar ontwikkelde een aantal implementatiemethoden en technieken die hebben geleid tot een nieuwe expertise, aangeduid als 'Context Management'. Ter ondersteuning daarvan levert het bedrijf als gecertificeerd wederverkoper een aantal hoogwaardige toepassingen op het gebied van document-, kennis-, email- en recordsmanagement en daarnaast gerelateerde toepassingen met betrekking tot relatie- en businessprocesmanagement. Morningstar Systems is een vooraanstaand leverancier voor de professionele dienstensector en heeft tevens klanten binnen de petrochemie, farmachemie en financiële dienstverlening.

Morningstar Systems is opgericht in 1996 en is onderdeel van de I.R.I.S. Group. Met meer dan 500 ECM professionals en met vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Noorwegen, de Verenigde Staten van Amerika en China, is de I.R.I.S. Group de grootste ECM specialist in Europa. Meer informatie: www.morningstarsystems.nl en www.irislink.com

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Marleen Lassche - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 366 3034, e-mail: marleen@influx-pr.com