Musical Tarzan verlengd; Chantal Janzen keert terug als Jane

23/02/2009 09:16

Joop van den Ende Theaterproducties

Tarzan in top 3 meest bezochte open einde musicals in Nederland

Na bijna 900 voorstellingen en ruim 1,6 miljoen bezoekers stopt de succesvolle musical Tarzan op 24 mei definitief. Oorspronkelijk zou het doek vallen op 31 maart, maar wegens de enorme vraag naar kaarten heeft Joop van den Ende Theaterproducties besloten Tarzan eenmalig te prolongeren. De musical Tarzan trekt nog steeds avond aan avond volle zalen, maar op 24 mei 2009 zullen Tarzan en Jane voor de laatste keer slingeren in het Fortis Circustheater. Tarzan komt hiermee in de top 3 van meest bezochte open einde musicals in Nederland na The Lion King en The Phantom of The Opera.

Door de verlenging is het zeker dat Chantal Janzen terug zal keren als Jane in de musical Tarzan. Tijdens het zwangerschapsverlof van Chantal Janzen werd de rol van Jane vertolkt door Bente van den Brand. Half maart zal Chantal beginnen met de repetities en de verwachting is dat zij spoedig weer in de rol van Jane te zien is.

Tarzan ontving in 2008 de ANWB publieksprijs voor Musical van het Jaar. Clayton Peroti en Ron Link zijn voor hun rol in Tarzan bekroond met respectievelijk de Award voor Beste Mannelijke Bijrol en de Award voor Aanstormend Talent. Het Nederlandse castalbum van de musical Tarzan werd na de release binnen een half jaar goud en bereikte in september dit jaar zelfs de platina status.

Tarzan vertelt het spectaculaire verhaal van een jongen die zijn afkomst zoekt en een hartstochtelijke liefde vindt. Het is een musical over familie, vriendschap en wilskracht. De rollen in Tarzan worden vertolkt door onder anderen Ron Link (Tarzan), Clayton Peroti (Tark), Joanne Telesford (Kala) en Hans Peter Janssens (Korchak).





http://www.musicals.nl