Gemeente Kapelle

Bestuur zoekt vrouw â¦.. voor een natuurlijk evenwicht

In januari dit jaar is de databank www.zeeland.besturen.net gelanceerd met als doel het aantal vrouwen in besturen, raden en commissies te vergroten. Maatschappelijke organisaties, stichtingen en verenigingen die meer vrouwen in hun bestuur willen hebben en vrouwen die interesse hebben in een bestuursfunctie kunnen zich bij de databank inschrijven door een (digitaal) aanmeldingsformulier in te vullen. Het systeem maakt de juiste match tussen een geschikte kandidate en een passende vacature.

Â

Aanleiding voor het opzetten van de databank is het door de Provinciale Staten uitgesproken streven dat provinciale adviescommissies en - raden in de nabije toekomst voor minimaal 40% uit vrouwen moet bestaan. Dit is nu bij lange na niet het geval. Meer diversiteit in besturen betekent meer verschillende inzichten, achtergronden en kwaliteiten die betrokken worden in besluitvorming. Omdat dit niet alleen van belang is voor provinciale adviescommissies en - raden, maar dit eigenlijk voor alle besturen geldt, worden ook maatschappelijke organisaties hierbij betrokken.

Â

Vrouwen maken een bestuur dynamischer.

De eerste vacatures zijn inmiddels aangemeld. Nu is het tijd deze databank onder alle vrouwen in Zeeland bekend te maken. Besturen die op zoek zijn naar een natuurlijker evenwicht en meer vrouwen in hun bestuur willen hebben, maar ook vrouwen die zich in willen schrijven: ga naar www.zeeland.besturen.net en schrijf u in!

Â

Op de site is te lezen hoe de databank in zijn werk gaat en hoe de match wordt gemaakt.Â

Â