Onderwijsbond CNV

23 februari 2009

In Memoriam Hans Wieland

Categorie: Personalia

Op 9 februari hebben wij afscheid moeten nemen van Hans Wieland. Velen van U hebben hem gekend. Hij was een echte vakbondsman.

Hij was in 1947 al lid van de toenmalige Diocesane Onderwijsvereniging St. Lebuïnus. Hij werd daar al snel secretaris, en later voorzitter van de plaatselijke afdeling.

Op sociaal gebied was hij zeer actief niet alleen in zijn parochie en in de Oranjevereniging, maar ook als bestuurslid van het Beatrix-ziekenhuis in Winterswijk. Daarnaast gaf hij rondleidingen in de synagoge in Aalten. Voor dit alles ontving hij de pauselijke onderscheiding "Pro Ecclesia".

Toen de diocesane bonden opgingen in een vereniging, de KOV, was Hans daar meteen kaderlid. Hij zette zich helemaal in om de bond dichter bij de leden te brengen," De KOV om de hoek".

In 1983 ging hij met pensioen en zette zich meteen daarna in voor de postactieven. Hij werd voorzitter van het regiobestuur en medeorganisator van de onvergetelijke ontmoetingsdagen in Zwolle. Hij was erg enthousiast om te komen tot het fenomeen "Rayoncontactpersonen".

Hans kwam altijd op de Algemene Vergaderingen, eerst in Veldhoven en later in Amersfoort. In 2004 ontving hij het insigne van de Onderwijsbond CNV. Hij had het verdiend!

Hans, wij missen je nu al.

Namens velen, Nel Tromp-Velzeboer, voorzitter afdeling Gelderland.


---