Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Amsterdam, 20 februari 2009

WOMEN Inc. Talkshow: Hoe overleef ik de kredietcrisis?

Maandag 23 februari besteedt WOMEN Inc. in haar maandelijkse Talkshow aandacht aan de kredietcrisis en de gevolgen daarvan op de participatie en doorstroom van vrouwen op de arbeidsmarkt. Bedrijven gaan failliet, de beurzen zakken in en er dreigen massaontslagen. Maar wat betekent dit nu concreet? Wie gaan welke gevolgen merken? En wat betekent deze crisis voor de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt. Centraal staat de vraag of deze crisis in het nadeel of juist in het voordeel van de arbeidsdeelname van vrouwen uit kan pakken.

"De kredietcrisis biedt ook kansen voor vrouwen. Bedrijven met een divers managementteam doen het beter dan bedrijven met alleen de 'old boys' aan de top", aldus Mirjam Sent, hoogleraar economische theorie en economisch beleid. Zij is een van de gasten die onder leiding van presentatrice Anousha Nzume debatteren over de kredietcrisis. Ook Minister Plasterk van het Ministerie van OCW, Joan Holband, bankmedewerker, Jetske Boom, Talent to the Top, Paulien Osse, directeur Stichting Loonwijzer, Michiel Vergeer, hoofdeconoom Centraal Bureau voor de Statistiek en Mirjam de Blécourt, partner Baker & McKenzie zijn aanwezig. Verder ook met bijdrages van: Marieke Henselmans, presentator 'Geen Cent te Makken' en auteur van 'Crisis Checklist', Ans Merens, redacteur Sociaal Cultureel Planbureau en Ans Pelzer van FNV. Daarnaast zijn er loopbaancoaches aanwezig om vragen te beantwoorden van het publiek en wordt de avond afgewisseld met muzikale intermezzo's.

Dining & Wining
Voorafgaande aan de Talkshow organiseert WOMEN Inc. iedere maand een diner en borrel voor gasten van de Talkshow. Deze maand schuift Minister Plasterk aan om te spreken met vrouwen uit diverse werelden en disciplines over zijn emancipatiebeleid. Van 18.00 uur tot 20.00 uur zal hij zijn beleid toelichten en vragen beantwoorden van de verschillende tafelgenoten. Daarna is hij aanwezig bij de Talkshow.

Talkshow WOMEN Inc.
WOMEN Inc. organiseert iedere maand een Talkshow gelinkt aan de actualiteit en gekoppeld aan een van de vijf thema's op basis waarvan WOMEN Inc. streeft naar een mentaliteitsverandering. Het gaat om de volgende vijf thema's: realiseer economische zelfstandigheid, maak gebruik van vrouwenrechten, emancipeer het ouderschap, participatie en doorstroom van vrouwen op d e arbeidsmarkt en meer verschillende vrouwen in beeld.

WOMEN Inc.: Vergroot je kansen!
WOMEN Inc. is een onafhankelijk platform dat vrouwen verbindt en individuele ontplooiing bevordert. WOMEN Inc. wil vrouwen inspireren en bewegen om optimaal gebruik te maken van hun eigen krachten en talenten. Tegelijkertijd stimuleert WOMEN Inc. de samenleving om deze talenten te benutten. WOMEN Inc. brengt vrouwen uit verschillende werelden bij elkaar; op nationaal en internationaal niveau, dwars door leeftijden, culturen en disciplines heen en biedt ontmoeting en verdieping, inhoud en cultuur.


- Einde Persbericht-