NEN


Nieuwe cursus Kabels en Leidingen: dwarsprofiel en ordeningsproces

Door een toenemend gebruik van de ondergrond en de wenselijkheid om kabels en leidingen goed te kunnen bereiken, is een goede ordening van de ondergrond belangrijk. NEN organiseert op 23 februari 2009 in Delft de eendaagse cursus Kabels en Leidingen: dwarsprofiel en ordeningsproces. De cursus behandelt de criteria die van belang zijn om te komen tot een optimale ordening.

De norm NEN 7171-1 verkleint de kans op hinder en beïnvloeding van de netten onderling. NPR 7171-2 geeft aan hoe procesmatig te handelen om tot een acceptabele ordening van de ondergrondse nettten te komen. Deze cursus geeft inzicht in beide normen en geeft de relatie weer tussen met de WION en de Telecommunicatiewet.

Voor wie
De cursus is bestemd voor gemeenten, provincies, netbeheerders, projectontwikkelaars , stedenbouwkundigen, ingenieursbureaus, toezichthouders en planogen. De cursus is ook interessant voor grondroerders, omdat zij de achterliggende visie achter het standaardprofiel en de gedachte achter de opbouw van een profiel beter leren interpreteren.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze cursus kunt u contact opnemen met NEN-Cursussen, telefoon (015) 2 690 188, e-mail: cursussen@nen.nl. U kunt ook de website bezoeken: http://cursusdwarsprofielen.nen.nl zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN-EN-IEC 62353:2008 en (Norm)