Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Tentoonstelling omgeving Amstelstation

Op maandag 23 februari opent een tentoonstelling in het Stadsdeelhuis van Oost-Watergraafsmeer, Oranje Vrijstaatplein 2. In de hal staat vanaf die dag een nieuwe maquette van het plangebied omgeving Amstelstation. Informatiepanelen en toekomstschetsen geven een beeld van de toekomstige situatie. De tentoonstelling is een aanvulling op de informatie van het Stedenbouwkundig plan zoals dat vanaf 30 januari tot 20 maart 2009 ter inzage ligt. Op dinsdag 10 maart is er een inspraakavond in Het Kookpunt, Marcusstraat 52II, vanaf 19.00 uur.

Bouwen aan mooie toegangspoort

Het ontwikkelen van de omgeving van het Amstelstation past in de ambitie van de stad Amsterdam om uit te groeien tot internationaal concurrerende leefbare metropool.

Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer is al enkele jaren bezig met de planvorming. Op 14 januari jongstleden heeft het dagelijks bestuur het meest recente plan vrijgegeven voor inspraak. De ruimte om het station wordt beter en efficiënter benut Het plan heeft als kern een ingrijpende verandering in de verkeerssituatie.

Door het verkleinen van het Prins Bernhardplein en het verleggen van de tramlus wordt meer ruimte vrijgemaakt voor fietsers en voetgangers. Het Amstelstation krijgt een ruim passantenplein en er worden woningen, winkels, hotel en kantoren gebouwd. Ter hoogte van de Rembrandttoren aan de oostkant van het spoor, is ruimte voor een hoge woon/hoteltoren van 100 meter: de eerste hoge woontoren van Amsterdam. Naar verwachting starten de bouw in 2012-2013.