Ingezonden persbericht

Persbericht - 19 februari 2009

Genomineerden 3FM Awards nu online!

Donderdag 23 april 3FM Awards live vanuit de Gashouder in Amsterdam

De genomineerden voor de 3FM Awards zijn bekend. Vanaf vandaag kunnen luisteraars stemmen op hun favoriete artiesten op www.3fm.nl/awards in de categorieën: Beste band, Beste zanger, Beste zangeres, Beste artiest Pop, Beste artiest Rock, Beste artiest Alternative, Beste single, Beste album, Beste live act en Beste nieuwkomer.

De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse popacts en -artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. De uitreiking van de 3FM Awards vindt plaats op donderdag 23 april tijdens een indrukwekkende liveshow in de Gashouder (Westergasfabriek) in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag.

De genomineerden voor de 3FM Awards zijn:

Beste band

Bløf

Di-rect

Kane

Krezip

Racoon

Beste zanger

Alain Clark

Bertolf

Boris

Marco Borsato

VanVelzen

Beste zangeres

Anouk

Ilse DeLange

Jacqueline Govaert (Krezip)

Nikki

Sanne Hans (Miss Montreal)

Beste artiest Pop

Alain Clark

Ilse DeLange

Krezip

Racoon

VanVelzen

Beste artiest Rock

Anouk

GEM

Kane

Voicst

Within Temptation

Beste artiest Alternative

De Jeugd van Tegenwoordig

GEM

Novastar

Pete Philly & Perquisite

Voicst

Beste single

Anouk - Modern world

Armin van Buuren featuring Sharon den Adel - In and out of love

Dio featuring Sef - Tijdmachine

Ilse DeLange - So incredible

Kraak & Smaak - Squeeze me

Beste album

Bløf - Oktober

De Jeugd van Tegenwoordig - De Machine

Ilse DeLange - Incredible

Novastar - Almost bangor

Racoon - Before you leave

Beste live act

Anouk

Kane

Krezip

Marco Borsato

Within Temptation

Beste nieuwkomer

Bertolf

Dio

Miss Montreal

Nikki

Sabrina Starke

Stemmen

Stemmen op de genomineerden kan via www.3fm.nl/awards. Luisteraars die stemmen maken kans op kaarten voor de 3FM Awards liveshow op 23 april. Vanaf zaterdag 21 februari geeft 3FM de eerste kaarten weg.

Schaal van Rigter en Serious Talent Award

Naast deze 3FM Awards geeft het radiostation nog twee prijzen weg. De Schaal van Rigter voor de meest gedraaide Nederlandse single op 3FM van het afgelopen jaar. De prijs is vernoemd naar voormalig 3FM-dj Wim Rigter die vijf jaar geleden overleed.
Op zondag 19 april maakt 3FM de winnaar van de Serious Talent Award bekend, de prijs voor het meest veelbelovende talent van dit jaar. Dit vindt plaats tijdens een liveshow in de Melkweg in Amsterdam. Genomineerden zijn Giovanca, Bertolf en Miss Montreal. De winnaar van de Serious Talent Award treedt op tijdens de 3FM Awards op 23 april.

Week van 3FM Awards

Van vrijdag 17 april 19.00 uur tot vrijdag 24 april 18.00 uur staat 3FM in het teken van de 3FM Awards. Het radiostation draait veel muziek van eigen bodem, van de winnaars van afgelopen edities en natuurlijk van de genomineerden van 2009.

Op 19 april kiest de 3FM-vakjury de winnaar van de 3FM Serious Talent Award tijdens een liveshow in de Melkweg in Amsterdam. De show is rechtstreeks te volgen tussen 18.00 en 21.00 uur op 3FM.

Op donderdagavond 23 april doet 3FM vanaf 19.00 uur live verslag van de 3FM Awards vanuit de Gashouder (Westergasfabriek) in Amsterdam. De VARA zendt de liveshow uit op Nederland 3 van 20.30 tot 22.00 uur.

Vrijdag 24 april, 'the day after', draait 3FM de muziek van de winnaars en het station blikt terug op de afgelopen avond.

Voor informatie over de 3FM Awards en kaartverkoop voor de liveshow: www.3fm.nl/awards



Ingezonden persbericht