Gemeente Elburg


Besluitenlijst van de raadsvergadering van 23 februari 2009


1. De raad heeft unaniem een aantal bezwaarschriften tegen het voorbereidingsbesluit voor de bouw van 57 woningen, een medisch centrum, apotheek en ondergrondse parkeerlocatie aan de Omloop Noord ongegrond verklaard. Een voorbereidingsbesluit houdt in dat de ge- meente aangeeft dat een bestemmingsplan voor de hierboven genoemde bouw wordt voor- bereid.

2. De raad heeft unaniem een bezwaarschrift tegen het voorbereidingsbesluit voor de bouw van 66 woningen aan de Burg. Folkertsweg ongegrond verklaard.
3. De raad heeft unaniem ingestemd met de 1e wijziging van de verordening op de heffing en invordering van leges 2009. Het betreft technische wijzigingen en het rechtzetten van een aantal onvolkomenheden.

4. De raad heeft unaniem ingestemd met de huisvesting van het VVV in het museum en met de verbouwing van de Ledige Stede 31 ten behoeve van Meerkanten. Voor de benodigde verbouwingen is een krediet beschikbaar gesteld van resp. 94.000,- en 149.500,-. De jaarlijkse kosten van deze verbouwingen worden betaald uit de huuropbrengsten.
5. De raad heeft ingestemd met de 7e begrotingswijziging. Dit behelst een eenmalige extra uitkering vanuit het rijk van afgerond 42.000,-. Het voordeel gaat naar de post onvoor- zien uitgaven en staat daarmee ter vrije besteding aan het college. De fracties van VVD, PvdA, CDA en Gemeentebelang hebben tegen het voorstel gestemd omdat zij vinden dat de 42.000,- in de algemene reserve moet worden gestort.
6. De raad heeft ingestemd met de 1e wijziging van de financiële verordening. De wijziging houdt in dat onderwijsgebouwen en investeringen waarvoor een jaarlijkse vergoeding aan derden in rekening wordt gebracht, voortaan op annuïteitenbasis worden afgeschreven, in plaats van lineair. De fracties van Gemeentebelang en PvdA hebben tegengestemd omdat het ze het voorstel niet voldoende vonden onderbouwd.
7. De raad heeft unaniem een motie van de PvdA aangenomen over het armoedebeleid. De motie verzoekt het college om mensen met een inkomen tot 120% van het minimuminko- men eenmalig een extraatje te geven van 50 euro. Mensen met een inkomen tot 110% van het minimuminkomen hebben dit voordeel al gehad.