Ordina Beheer NV

Erasmus MC kiest Ordina en Oracle voor vervanging bedrijfsvoeringsystemen

Erasmus MC kiest Ordina en Oracle voor de vervanging van haar bedrijfsvoeringsystemen. Als onderdeel van de overeenkomst draagt Ordina zorg voor onder meer de levering, implementatie, onderhoud en support van Oracle E-Business Suite aan Erasmus MC. De driejarige overeenkomst is aan Ordina en Oracle gegund na een aanbestedingsprocedure.

De invoering van Oracle E-Business Suite stelt Erasmus MC in staat de ondersteunende bedrijfsprocessen op het gebied van logistiek, facilitair, HR en financieel significant te verbeteren en kosten te besparen. Naast de implementatie, onderhoud en support van het systeem verzorgt Ordina de conversie van gegevens uit oude systemen en training en opleiding van betrokken medewerkers van Erasmus MC. Voor de implementatie van de HR- en Payroll-systemen werkt Ordina samen met Popay.

Ook in de zorg stijgt de noodzaak om kostenefficiënter te werken en om snel over alle benodigde informatie te kunnen beschikken. Dit vraagt om een actueel bedrijfsvoeringsysteem. Na een spannend voortraject, een gedegen Europese aanbesteding binnen een strak tijdspad, wordt het nu nog spannender. Opnieuw binnen duidelijk gestelde deadlines komen tot de invoering van Oracle e-business suite en verbeterde bedrijfsvoeringprocessen. Dat vraagt veel van Ordina, Oracle en het Erasmus MC. De start is echter inspirerend en veelbelovend. Ordina en Oracle laten zien dat ze er voor gaan, aldus Charlotte Insinger, lid Raad van Bestuur Erasmus MC.

Ronald Kasteel, CEO van Ordina: De keuze van Erasmus MC voor Ordina is voor ons een bevestiging van onze kennis van de zorgsector. Wij richten ons specifiek op een aantal doelmarkten, waaronder de zorg. Dankzij deze focus kunnen wij onze klanten optimaal adviseren over de beste oplossingen voor hun organisatie. Wij zien dan ook uit naar een langdurige relatie met Erasmus MC, op basis van onze kennis en innovatieve oplossingen zoals Oracle eBusiness Suite.

In Nederland werkt Oracle al samen met meer dan vijftien ziekenhuizen en we zien dat dienstverlening aan klanten hoog staat op de agenda van zorginstellingen, zegt Johan Doruiter, Senior Vice President Iberia en Benelux en Managing Director Oracle Nederland BV. Om deze service te kunnen bieden, is het noodzakelijk de integrale bedrijfsvoering te optimaliseren. Door de inzet van E-Business Suite beschikt Erasmus MC over een efficiënte omgeving waarmee de ondersteunende processen verder worden verbeterd. Door de kosten die hiermee worden bespaard, wordt het mogelijk de dienstverlening richting patiënten verder te optimaliseren.

BERICHT VOOR DE REDACTIE Over Ordina Ordina werkt met circa 5.300 medewerkers binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de Midkap Index. Ordina is een Certified Advantage Partner binnen het Oracle PartnerNetwork

Over het Oracle PartnerNetwork Oracle PartnerNetwork is een wereldwijd netwerk van meer dan 20.000 bedrijven die innovatieve softwareoplossingen leveren gebaseerd op Oracle-software. Door de toegang tot Oracle's producten, onderwijs, technische diensten, marketing en verkoopondersteuning, biedt het Oracle PartnerNetwork programma partners de middelen die ze nodig hebben om succesvol te zijn in de hedendaagse wereldwijde economie. Oracle-partners kunnen hun klanten geavanceerde oplossingen bieden die ondersteund worden door Oracle's positie als' s werelds grootste softwarebedrijf. Partners die hun superieure productkennis, technische expertise en commitment richting Oracle kunnen aantonen, komen in aanmerking voor de Oracle Certified Partner niveaus. http://oraclepartnernetwork.oracle.com